Jong Ajax na rust ruim langs RKC Waalwijk

door SJvanveen 54

Jong Ajax heeft vrijdagavond een prima overwinning geboekt op RKC Waalwijk. Op De Toekomst wonnen de beloften met 4-1. Frenkie de Jong, Noussair Mazraoui en Carel Eiting (2) scoorden.

De eerste helft van het affiche Jong Ajax - RKC Waalwijk was er eentje om snel te vergeten. Hoewel de Amsterdammers immens veel balbezit hadden, kwam de ploeg van Marcel Keizer niet tot veel kansen. De uitploeg kreeg wel wat mogelijkheden. Evander Sno, oud-Ajacied, was twee keer dichtbij maar beide pogingen gingen naast het doel van goalie Norbert Alblas. Aan de overkant was Vaclav Cerny, die zijn rentree maakte na een rugblessure, gevaarlijk.

Zijn schoten misten echter precisie. Vlak voor rust was het toch raak. Een prima aanval leverde een frommelende Carel Eiting op in de vijf meter, de bal belandde voor de voeten van De Jong, die net als tegen FC Den Bosch, weer scoorde voor Jong Ajax.

De tweede helft was een ander verhaal. RKC kwam namelijk direct na rust langszij. De Waalwijkers braken door via rechts, er kwam een voorzet die geblokt werd door Bergsma, de bal kwam echter tegen de hand aan, waardoor een penalty het gevolg was. Langedijk ging achter de bal staan en hij scoorde: 1-1.

Lang was Jong Ajax niet van de leg, want kort na de gelijkmaker kreeg Cerny een uitgelezen mogelijkheid om de talenten weer op voorsprong te schieten. Na een mooie dribbel van De Jong stuitte de Tsjech echter op de keeper. Even later was het wel raak. Leon Bergsma onderschepte de bal goed, hij speelde Eiting in die doorbrak en zijn eerste goal in het betaalde voetbal scoorde: 2-1.

Het was een avond van eerste, want Dani de Wit maakte zijn officiële debuut in Jong Ajax en daardoor zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder verving Vaclav Cerny, die na een grove charge het veld moest verlaten. Eiting zorgde met zijn tweede van de wedstrijd, weer op aangeven van Bergsma voor de beslissing. Het slotakkoord was tot slot voor Mazraoui, die net als tegen Den Bosch en Almere City, wéér het net vond voor Jong Ajax. Hij bepaalde de eindstand op 4-1.

Alblas; Dankerlui, Westermann, Bergsma, Savastano; Eiting, Nouri (60' Sierhuis), De Jong (60' Lartey Sanniez); Mazraoui, Walian, Cerny (63' D. De Wit).
Van Bladeren, Leyder, Lartey Sanniez, Doekhi, Bay, De Wit, Sierhuis.

1-0 Frenkie de Jong (38')
1-1 Langedijk pen. (47')
2-1 Carel Eiting (59')
3-1 Carel Eiting (86')
4-1 Noussair Mazraoui (90')

- Matthijs de Ligt ontbreekt door een bovenbeenblessure.