De Ligt niet beschikbaar tegen Oekraïne, basisplaats Timber lonkt

door BartVeenstra 26

Bron NOS, AS

De Ligt niet beschikbaar tegen Oekraïne, basisplaats Timber lonkt

door BartVeenstra 26

Bron NOS, AS

Laatst geüpdatet

Bondscoach Frank de Boer kan in het openingsduel van EURO 2020 met Oekraïne niet beschikken over Matthijs de Ligt. De keuzeheer van het Nederlands elftal laat tegenover de NOS weten dat De Ligt niet in de wedstrijdselectie van zondag zit.

De Ligt kampt al enige tijd met een liesblessure en om die reden miste hij al het oefenduel met Georgië van afgelopen zondag. In de afgelopen dagen trainde De Ligt deels mee met de groep, maar klaarblijkelijk is hij niet fit genoeg om te spelen tegen Oekraïne.

De Boer geeft tegenover de NOS tekst en uitleg over de absentie van De Ligt. 'Hopelijk duurt het toernooi nog lang voor ons en dan gaan we hem nog keihard nodig hebben. Als het de finale was, hadden we hem waarschijnlijk wel opgesteld, maar nu gaan we geen onnodig risico nemen.'

Tijdens de persconferentie gaf De Boer eveneens aan dat hij geen risico wil nemen met De Ligt. 'Hij zit er heel dicht tegenaan. We verwachten hem er de volgende wedstrijd bij.'

Het slechte nieuws voor De Ligt betekent waarschijnlijk wel goed nieuws voor Ajacied Jurriën Timber. De verdediger speelde tegen Georgië al bij afwezigheid van De Ligt en de kans is dan ook groot dat Timber zondag tegen Oekraïne in de basis staat.

Denk jij dat Memphis namens Oranje een penalty scoort tegen Oekraïne? Zet in en krijg 4,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties