Bliksemvertrek Ideho door inmenging andere zaakwaarnemer

door Thijs Zwagerman 23

Bliksemvertrek Ideho door inmenging andere zaakwaarnemer

door Thijs Zwagerman 23

Laatst geüpdatet

Het bliksemvertrek van Joel Ideho bij Ajax heeft alles te maken met de inmenging van een andere zaakwaarnemer, zo bevestigt zijn huidige zaakwaarnemer, Bart van Meel, tegenover Ajax Showtime. De zeventienjarige Ideho was pas sinds deze zomer actief voor Ajax, maar maakt per direct de overstap naar Arsenal.

Op 1 juli van dit jaar kwam Ideho over van Willem II. De talentvolle vleugelaanvaller kreeg in Amsterdam niet direct een contract, maar Ajax liet wel duidelijk blijken veel vertrouwen in Ideho te hebben. Kort na zijn komst mocht de buitenspeler met de selectie van het toen nog zogeheten Ajax O19 mee naar Nyon voor de knock-out fase van de Youth League. Zijn debuut voor Ajax, in de kwartfinale tegen de leeftijdsgenoten van FC Midtjylland, luisterde Ideho op met een schitterende treffer.

Na drie maanden is er echter alweer een einde gekomen aan het zo veelbelovend begonnen Ajax-avontuur van Ideho. Volgens Van Meel, die de aanvaller nu enkele maanden begeleidt, heeft een andere zaakwaarnemer Ideho overgehaald om naar Arsenal te vertrekken. De Londenaren raakten tijdens de Youth League-wedstrijden in augustus - evenals meerdere Europese topclubs - onder de indruk van Ideho. In tegenstelling tot andere geïnteresseerde clubs handelde Arsenal vervolgens daadkrachtig en zocht het middels een andere zaakwaarnemer contact met Ideho. De andere belangenbehartiger meldde Ideho dat hij bij Arsenal een meerjarig contract kon gaan tekenen.

De rechtspoot had hier direct oren naar, ook vanwege het feit Ajax hem nog geen contract had voorgeschoteld. De Amsterdamse club is van mening dat Ideho zich kort na zijn overgang van Willem II verder moest ontwikkelen waarna hij vervolgens in aanmerking zou komen voor een contract. Ook na de concrete belangstelling van Arsenal wilde Ajax Ideho nog geen contract aanbieden.

Ajax ontvangt opleidingsvergoeding

Hoewel Van Meel, de huidige zaakwaarnemer van Ideho, de aanvaller liever bij Ajax had zien blijven, besloot de jongeling op aanraden van een andere zaakwaarnemer zelf om voor zijn kansen bij Arsenal te gaan. In Londen heeft Ideho een ‘professional contract’ getekend en gaat hij in eerste instantie beginnen bij de O23. Ideho mag ook nog uitkomen voor het O18-team van Arsenal. Ajax ontvangt evenals Willem II en Ideho’s amateurclub ’t Zand een opleidingsvergoeding voor de talentvolle buitenspeler.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties