'Ajax wil Jahanbakhsh terug naar Eredivisie halen'

door Jesse ter Haar 161

'Ajax wil Jahanbakhsh terug naar Eredivisie halen'

door Jesse ter Haar 161

Laatst geüpdatet

Ajax heeft interesse om Alireza Jahanbakhsh terug te halen naar de Eredivisie, zo schrijft De Telegraaf vrijdagavond. De speler van Brighton & Hove Albion blinkt nog niet uit in de Premier League en zou wel oren hebben naar een stap naar Amsterdam.

Marc Overmars deed namens Ajax nog geen officieel bod bij Brighton, maar wel werd er al 'een visje uitgegooid' naar Jahanbakhsh. De seinen staan op groen, zo wordt er geschreven, maar over de haalbaarheid van de transfer valt nog maar weinig te zeggen. Het enige wat zeker is, is dat Overmars de Iraniër al eerder op zijn verlanglijst had. Toen ging hij van AZ naar Brighton.

De aanvaller ging destijds voor een bedrag van 25 miljoen euro naar Engeland, maar dat bedrag zal nu waarschijnlijk lager liggen. Tevens zal Ajax nu - vanwege de verhoging van het salarisplafond - ook beter instaat zijn om zijn salaris te betalen. 'Of Ajax een serieuze poging onderneemt om Jahanbakhsh binnen te halen, hangt mogelijk van de verkoop van andere spelers én de groepsfase van de Champions League af', voegt het medium nog wel toe aan het geheel.

Jahanbakhsh maakte in de zomer van 2018 de overstap naar de Premier League. Sindsdien wist hij er echter nog niet te overtuigen en inmiddels lopen ook zijn speelminuten terug. In zijn totaal van 34 wedstrijden scoorde de rechtsbuiten pas tweemaal in het blauw-wit van zijn club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties