Ajax speelt gelijk in oefenduel met Aalborg

door Bart Veenstra 543

Ajax speelt gelijk in oefenduel met Aalborg

door Bart Veenstra 543

Laatst geüpdatet

Ajax en Aalborg BK hebben elkaar in een oefenwedstrijd in evenwicht gehouden. In een zeer warm Oldenzaal, waar Ajax na rust met een vrijwel geheel ander elftal speelde, werd het 1-1. Namens Ajax was Danilo Pereira trefzeker.

Ajax had vanaf het beginsignaal het balbezit en gedurende de eerste helft wist het enkele kansen te creëren. Écht heel gevaarlijk werden de Amsterdammers voor rust echter niet. Schoten van afstand misten vaak kracht en richting, terwijl voorzetten vaak te hard waren, zodat de aanvallers niet bereikt kon worden. De grootste Ajax-kans was voor Klaas-Jan Huntelaar. Een voorzet van Vaclav Cerny werd terug gekopt door Jurgen Ekkelenkamp, waarna de spits met een halve omhaal kon uithalen.

Aan de andere kant kwam Aalborg er af en toe uit en als het dat deed was het ook direct levensgevaarlijk. Het leverde het openingsdoelpunt op van Tom van Weert. De voormalig spits van FC Groningen en Excelsior kon vanaf de penaltystip - na een overtreding van Lisandro Magallán - ook zijn tweede maken, maar zijn inzet ging hoog over. Even later ging Magallán opnieuw in de fout, waarna oud-Ajacied Lucas Andersen op het Ajax-doel afging. Hij gunde zijn teamgenoot een niet te missen kans, maar het schot ging rakelings naast. Ook Andersen kreeg een goede kans op de 0-2, maar ook zijn inzet ging naast.

Na rust, toen Ajax met een vrijwel geheel ander elftal naar buiten kwam - alleen Dani de Wit bleef staan - was het al vrij snel 1-1. Nadat Danilo Pereira eerst nog een opgelegde kans wist te missen, was hij nog geen minuut later - op aangeven van Lassina Traoré - wel trefzeker.

In de fase daarna werd het tempo steeds lager en gebeurde er niet extreem veel. Toch kreeg Ajax af en toe nog weleens een kans. Zo gaf De Wit de bal met zijn hoofd panklaar voor Traoré, maar de Burkinees kon net niet bij de bal. Even later zette Dest een goede actie in, waarna de rechtsback met links kon uithalen. Helaas voor hem en Ajax kon de Aalborg-keeper redden. Aan de andere kant bleek Aalborg BK veel minder gevaarlijk dan voor rust, waardoor een nieuwe tegentreffer in de tweede helft eigenlijk nooit echt in de lucht hing.

Opstelling Ajax eerste helft:

Varela; Veltman, Magallán, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.

Opstelling Ajax tweede helft:

Scherpen; Dest, Schuurs, Botman, J. Timber; De Wit (Ter Heide 62'), Lang, Q. Timber; Danilo, Traoré, Kühn.

Opstelling Aalborg BK:

Nog niet bekend.

Wissels Aalborg BK:

Nog niet bekend.

Doelpunten:

0-1 Tom van Weert (17')
1-1 Danilo Pereira (49')

Bijzonderheden:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.