Ajax sluit mediapartnership met ESPN

door NielsOpdam 57

Ajax sluit mediapartnership met ESPN

door NielsOpdam 57

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een nieuwe mediapartner gevonden in de Verenigde Staten. De Amsterdammers en ESPN hebben overeenstemming bereikt over een mediapartnership. ESPN heeft met het OTT-platform ESPN+ reeds de Amerikaanse rechten voor Eredivisiewedstrijden in handen. Dat meldt Ajax via haar website.

Door middel van deze overeenkomst heeft ESPN, dat onderdeel is van The Walt Disney Company, de mogelijkheid om ook Ajax-content buiten wedstrijden om te distribueren. Het Amerikaanse ESPN is momenteel een van de grootste mediapartijen van de Verenigde Staten. Het bedrijf is groot in onder andere broadcasting, online en sinds april 2018 dus ook met ESPN+. Doordat ESPN en Ajax nu samenwerken, is op korte termijn Ajax-content te zien op de kanalen van ESPN.

Algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, is blij met de overeenkomst. 'Het uitbouwen van het bereik van Ajax in Amerika is de eerste stap in de strategische benadering van die markt. ESPN biedt ons het platform om dit te kunnen doen en denkt mee over het type content, relevant voor de Amerikaanse voetbalconsument. Het spreekt voor zich dat wij de voorkeur hebben voor vooraanstaande partners en hebben die in ESPN wederom gevonden. Niet in de laatste plaats zorgt dit ervoor dat onze huidige partners meeliften op het vergroten van ons bereik in nieuwe markten.'

Denk jij dat Promes scoort en Oranje wint van Noord-Ierland? Zet in en krijg 2,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties