Ajax O19 pakt koppositie na winst op PSV

door JipVR 26

Dit is het overzicht, welke mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners van Mercedes-Benz en Stern Auto, van de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 8 april. Ajax O19 heeft een belangrijke overwinning op de leeftijdsgenoten van PSV geboekt en gaat nu aan kop in de kampioenspoule. Ook Ajax O17 speelde tegen de Eindhovenaren en nam de drie punten mee van De Herdgang naar Amsterdam. Samenvattingen en uitslagen van deze en overige jeugdwedstrijden vind je hieronder.

FT | PSV O17 - Ajax O17 (0-1)
Ajax O17 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Op sportcomplex De Herdgang won het elftal van trainer Gery Vink met 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door de veertienjarige Ryan Gravenberch. Door de zege handhaaft Ajax O17 zijn koppositie en is de landstitel weer een stapje dichterbij gekomen.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Botman, Dest; Q. Maduro, Gravenberch, Ekkelenkamp; De la Vega, Margaret, Sint;
Wissels Ajax O17: Raatsie, Aberkane, Farcas, Brobbey, Maddy, Musampa;

0-1 Ryan Gravenberch (29')

FT | Ajax O14 - Feyenoord O14 (3-1)
Ajax O14 heeft zaterdagmiddag op sportcomplex De Toekomst de mini-Klassieker tegen Feyenoord O14 met duidelijke cijfers gewonnen: 3-1.

Na ongeveer een halfuur spelen was het Jahnoah Markelo die de Amsterdammers op voorsprong wist te zetten. Zo’n tien minuten na rust kreeg Ajax een strafschop, welke door Solomon Bonnah benut werd. Via Serginho Van Axel Dongen liep Ajax vervolgens uit naar een zeer comfortabele 3-0 voorsprong. Vlak voor tijd deed Lennard Hartjens namens Feyenoord nog wel wat terug.

Opstelling Ajax O14: Dijkstra; Dakriet, Bonnah, Rensch, Bonsu; Campagne, Yah, Karahasanivic (Quaedvlieg 50'); Enem (Van Axel Dongen 36'), Braspenning, Markelo;

FT | Ajax O15 - VVV-Venlo O15 (8-0)
Ajax O15 heeft in eigen huis heel weinig heel gelaten van de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo. Op sportcomplex De Toekomst werd het 8-0.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax via Ibrahim El Kadiri, na sterk voorbereidend werk van Sontje Hansen, op voorsprong. Vlak erna werden pogingen van Hansen en Soulleyman Allouch gekeerd, maar was het El Kadiri die attent was in de rebound en de 2-0 op het scorebord kon zetten. Tot de rust kreeg Ajax via Hansen, Allouch en Kenneth Taylor kansen op meer, maar VVV-goalie Craenmehr liet Ajax voor rust niet meer scoren.

Na rust ging het vervolgens enorm hard. Het publiek kon het telraam erbij pakken, want in de tweede helft wist Ajax O15 liefst zes keer te scoren. De 3-0 werd gemaakt door Hansen, terwijl de spits bij de 4-0 van invaller Naci Unuvar de aangever was. Het duo wist elkaar ook bij de 5-0 te vinden en ook dit keer was Unuvar de doelpuntenmaker. Tussendoor pikte ook Ki-Jana Hoever uit een vrije trap zijn doelpunt mee, waarna het gouden tandem Hansen-Unuvar elkaar bij de 7-0 weer wist te vinden. Na drie assists wist Hansen in de slotminuut ook zelf nog een keer te scoren. Hij werd hierbij bediend door Taylor.

Opstelling Ajax O15: Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Warmerdam, Scholten; Taylor, Beelen (De Vries 45'), De Waal (Unuvar 45'); Allouch (Pynadath 36'), Hansen, El Kadiri;

14.30 uur | Ajax O19 - PSV O19 (2-0)

Beide ploegen kregen volop kansen om te scoren in de eerste helft. Zo waren de Eindhovenaren met een voorzet een keer behoorlijk gevaarlijk, terwijl Reda Boultam in de tegenaanval maar net voorlangs schoot. Ajax was hierna de betere partij en via Ché Nunnely en Noa Lang kreeg het mogelijkheden.

Vlak erna ontsnapte Boultam aan een rode kaart. De middenvelder kwam op gevaarlijke wijze in op PSV-middenvelder Sadilek, waarna de Tsjechische tegenspeler vervangen moest worden. Boultam kwam er vanaf met een gele kaart en pas in de laatste minuten van de eerste helft creëerde Ajax daarna weer wat kansen. Zo waren Boy Kemper en Lang dichtbij, maar kregen zij de bal er niet in. Laatstgenoemde gaf vlak voor het rustsignaal wel de voorzet (uit een corner) waaruit Zian Flemming de 1-0 wist binnen te koppen.

Na rust was Flemming weer gevaarlijk en schoot hij een fraaie vrije trap bijna langs de Eindhovense goalie. Ook Nunnely kwam dichtbij het verdubbelen van de marge, maar zijn schot ging een metertje over. De derde poging na rust was het dan wel raak voor de Amsterdammers. Invaller Mees de Wit bleek meteen belangrijk, toen hij Lang alleen voor de keeper zette: 2-0.

Ajax bleef na die goal nog steeds gretig om de score uit te bouwen en Lang kreeg vervolgens een goede mogelijkheid om zijn tweede van de middag te maken. Zijn puntertje ging echter net naast. Benninga leek ook nog een duit in het zakje te doen voor Ajax, na uitermate goed voorbereidend werk van Bakker, maar eerstgenoemde lobde de bal over. In de absolute slotfase had PSV zelfs nog rood moeten krijgen vanwege een vieze schop op Lopez, die vervolgens geblesseerd naar de kant moest.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Bakker; Ter Heide, Lang, Boultam (M. de Wit 77'); Lopez (Kaars 82'), Flemming, Nunnely (Matusiwa 67');