Ajax O18 vernedert Feyenoord, ook O17 haalt uit

door Bart Veenstra 173

Ajax O18 en Ajax O17 zijn zaterdag uitstekend begonnen aan hun competities. Op Sportpark de Toekomst won Ajax O17 met 6-0 van NEC O17, terwijl Ajax O18 op bezoek bij Feyenoord de mini-Klassieker met 2-6 wist te winnen.

FT | Ajax O17 - NEC O17 (6-0)

Ajax O17 is de competitie begonnen met een klinkende 6-0 overwinning op NEC O17. Namens de Amsterdammers maakte Julian Rijkhoff voor rust een zuivere hattrick, waarna na rust Raphaël Sarfo, Prince Aning en Gabriël Misehouy wisten te scoren.

Ajax had vanaf het begin een groot overwicht, maar enorm grote kansen werden in de beginfase niet gecreëerd. Na een minuut of twintig spelen kwam Ajax op voorsprong. Misehouy stuurde Sarfo de diepte in, waarna diens voorzet door Rijkhoff benut werd. Even later maakte Thomas Reinders namens NEC hands, wat hem een rode kaart opleverde en Ajax een penalty. Rijkhoff benutte die strafschop vervolgens feilloos. Even later was Rijkhoff wederom trefzeker. Een voorzet van rechtsback Diyae Jermoumi werd door de spits middels een hakje achter zijn standbeen het doel ingewerkt.

Na rust regende het kansen voor Ajax O17. De tien van NEC hadden het moeilijk en probeerden na rust vooral de schade beperkt te houden. Toch moest de ploeg uit Nijmegen nog drie treffers incasseren. Al vrij snel na rust werd Sarfo onderuit gehaald door de NEC-goalie, waarna Sarfo de penalty zelf wist te benutten. Niet veel later was het opnieuw raak toen Aning uit de rebound voor de 5-0 kon zorgen.

Het slotakkoord was voor Misehouy. De middenvelder, die een goede wedstrijd speelde en wederom niet van de bal was te krijgen, scoorde een prachtige treffer. Na een geweldige passeeractie op de achterlijn wist hij de keeper te verschalken in de korte hoek: 6-0.

Opstelling Ajax O17:

De Graaff; Jermoumi (Bobson 60'), Brandes, Milovanovic, Aning (Van Bohemen 70'); Oughcha, Misehouy, Chahid (Jansen 70'); Sarfo, Rijkhoff, Banel (Kalokoh 57').

1-0 Julian Rijkhoff (22')
2-0 Julian Rijkhoff (34', pen.)
3-0 Julian Rijkhoff (45')
4-0 Raphaël Sarfo (49', pen.)
5-0 Prince Aning (54')
6-0 Gabriel Misehouy (69')

- Rode kaart Thomas Reinders (NEC, hands)

FT | Feyenoord O18 - Ajax O18 (2-6)

Ajax O18 is uitstekend begonnen aan de competitie. Op bezoek bij Feyenoord werd de mini-Klassieker met 2-6 gewonnen. Namens Ajax waren Jaymillio Pinas (twee), Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Rio Hillen en Olivier Aertssen trefzeker.

Al na twee minuten was het raak voor de bezoekers uit Amsterdam. De aanvaller wist knap raak te koppen uit een corner. Niet veel later kon Ajax O18 opnieuw juichen. Christian Rasmussen kon zo doorkomen en schoot zodoende beheerst de 0-2 binnen. Binnen het kwartier werd het ook nog 0-3. Na een corner was het nieuweling Hlynsson die voor de derde Amsterdamse treffer kon zorgen.

Middels een benutte penalty deed Feyenoord ietwat terug, maar enkele minuten later vergrootte Ajax de marge alweer naar drie. Het was Hillen die dit keer uit een corner wist raak te koppen. Ook na rust ging Ajax O18 door met doelpunten maken. Youri Baas werd de diepte ingestuurd, waarna diens voorzet door Pinas werd benut. Ajax bleef kansen creëren, maar moest wel toezien dat Feyenoord nog een keer iets kon terugdoen. Het slotakkoord was echter voor Ajax. Een kwartier voor tijd was het Aertssen die op aangeven van Warmerdam voor de 2-6 tekende.

Opstelling Feyenoord O18:

Remie; Candelaria, Baars, Zouan, Veldt; Hartjes, Kleijn, 't Zand; Benita, El Moussaoui, Felicia.

Wissels Feyenoord O18:

Christoffel, Van Tol, Deurloo, Pak, Oetoehganal, Ben David dos Santos, Milambo.

Opstelling Ajax O18:

Raatsie; Dakriet, Aertssen, Hillen, Baas; Warmerdam (Yah 80'), Hlynsson (Campagne 80'), Rasmussen (Ideho 80'); Martha, Pinas (Fitz-Jim 60'), Dall (Tasci 80').

Wissels Ajax O18:

Setford, Tasci, Campagne, Ideho, Fitz-Jim, Yah, Karahasanovic.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Denk jij dat Ajax met 0-3 wint van Sparta? Zet dan in en krijg 8,00 keer je inzet terug!