Ajax O17 verliest Future Cup-finale van Juve

door Finn Dekker 84

Ajax O17 heeft de finale van de Future Cup verloren maandag. De leeftijdsgenoten van Juventus waren in de eindstrijd te sterk. In de tweede helft leek een wederopstanding mogelijk na een slechte eerste helft. Maar een goal van Nerayshio Kasanwirjo vanaf elf meter was onvoldoende. Op De Toekomst werd het 2-1 voor de Oude Dame.

Al binnen vijf minuten ging het fout bij de Amsterdammers. Ervin Omic schoot van afstand raak achter doelman Calvin Raatsie, die kansloos was. Het eerste wapenfeit van Ajax kwam niet veel later via de voet van Anass Salah-Eddine. Helaas voor de Ajacieden ging de inzet van de verdediger ver over het doel.

Nog vervelender was de tweede van Juventus die halverwege de eerste helft viel. Cosimo da Gracia werd goed weggestoken, de spits ging om de doelman van Ajax heen en rondde vervolgens af in een leeg doel. Waar de doelman nog zijn uiterste best deed, schutterde de verdediging behoorlijk. Ajax leek na de tweede tegengoal flink gekrenkt. Voor rust kwam het daardoor niet meer voor het doel van de Italianen.

De Ajacieden kwamen uiteindelijk weer in het zadel door een terechte penalty, die door tussenkomst van de VAR werd gegeven. Hands was de aanleiding om de bal op de stip te leggen. Kasanwirjo ging achter de bal staan en faalde niet, al werd de strafschop niet heel lekker ingeschoten. De aansluitingstreffer luidde vervolgens het vroege slotoffensief in van de Amsterdammers.

Wat hierbij hielp was de rode kaart die een kwartier voor tijd werd gegeven aan Juve-aanvoerder Michael Brentan. Het betrof zijn tweede gele. Ajax was vanaf dat moment bijna alleen maar op de helft van Juventus te vinden. Maar grote kansen kreeg het niet. Juventus verdedigde voorsprong succesvol en won zodoende de Future Cup