Ajax mist Huntelaar en Neres: 'Oriënteren ons op transfermarkt'

door Thijs Zwagerman 286

Ajax mist Huntelaar en Neres: 'Oriënteren ons op transfermarkt'

door Thijs Zwagerman 286

Laatst geüpdatet

Ajax kampt richting de topper tegen PSV met personele problemen in de spits, zo vertelt trainer Erik ten Hag aan Ajax TV. Lassina Traoré en Brian Brobbey waren vanwege blessures sowieso al niet beschikbaar, maar recent raakte ook Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd. Doordat ook David Neres nog geblesseerd is, onderzoekt Ajax de opties op de transfermarkt.

‘We hebben nog wel een paar problemen, met name op de spitspositie. Traoré en Brobbey nemen nog steeds geen deel aan de teamtraining en daarbij is ook Klaas-Jan Huntelaar deze week uitgevallen. Daar zijn dus wel wat vraagtekens. We zullen creatief moeten zijn’, stelt Ten Hag, waarna hij inzoomt op een ander belangrijk blessuregeval: David Neres.

Doordat ook de Braziliaan nog altijd niet fit is, oriënteert Ajax zich op de transfermarkt. ‘Neres is voor ons een hele belangrijke speler, maar ook hij is nog niet terug in de teamtraining. Dat maakt het voor ons noodzakelijk om op de transfermarkt te kijken, maar het is niet makkelijk. Als we een kans zien, zullen we echter toeslaan. Wij zijn ons aan het oriënteren, eigenlijk zelfs meer dan dat. Maar de kans dat er iets gaat gebeuren acht ik niet zo groot, want het is niet eenvoudig. We zullen het waarschijnlijk met deze groep moeten gaan doen’, vertelt Ten Hag, die dus aangeeft dat de kans op versterkingen deze transferperiode niet groot is.

Mede daardoor wordt er in deze periode veel gevraagd van de medische staf van Ajax. ‘Veel jongens zullen fit moeten worden, dus de medische staf maakt overuren om de spelers zo snel mogelijk aan boord te krijgen’, besluit Ten Hag, die zijn selectie natuurlijk zo snel mogelijk weer op oorlogssterkte wil hebben.

Scoor vandaag het thuisshirt van Ajax met 40% korting en krijg er een gratis Ajax-sjaal bij!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties