Ajax in de markt voor talentvolle Noorse spits (16)

door Thijs Zwagerman 127

Bron Ajax Showtime

Ajax in de markt voor talentvolle Noorse spits (16)

door Thijs Zwagerman 127

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft serieuze interesse in Chrisander Sörum. De zestienjarige spits van het Noorse Strømsgodset IF heeft deze week meegetraind met Ajax O16 en maakte tijdens deze trainingen een goede indruk. De kans is groot dat Sörum op korte termijn de overstap naar Ajax maakt.

Chrisander Bjørndalen Sörum, zoals de volledige naam van de talentvolle Noor luidt, is een dynamische spits met een goede techniek. Sörum kan kort draaien, snel dribbelen en beschikt over een hard en zuiver schot. Bij Strømsgodset IF, de club waar ook de Noorse sterspeler Martin Ødegaard werd opgeleid, behoort Sörum tot de selectie van de beloftenploeg.

Ajax zal de aanvaller komend seizoen echter gewoon bij zijn leeftijdsgenoten in de O17 willen laten beginnen. De Amsterdammers hebben hun interesse in Sörum bij Strømsgodset IF kenbaar gemaakt. Bij de Noorse club heeft Sörum geen contract, waardoor het betalen van een opleidingsvergoeding voldoende zou moeten zijn om de spits in te lijven.

Kapers op de kust

Er zijn echter meerdere kapers op de kust. In het verleden stond de gewilde Sörum al in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar de invoering van de Brexit-regels maakte een overstap onmogelijk. Momenteel azen naast Ajax ook meerdere Duitse clubs op Sörum, die meervoudig jeugdinternational van Noorwegen is.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.