Ajax B1 revancheert zich en wint ruim van RBS

door Floris 57

Ajax B1 heeft het tweede duel van de Future Cup wél gewonnen. Waar eerder op de dag nog met 0-0 gelijk werd gespeeld tegen Right to Dream, warende jonge Amsterdammers ditmaal met 0-3 te sterk voor Red Bull Salzburg.

Ajax liet zien niet geschrokken te zijn van hun eerste wedstrijd, want het was al een stuk beter dat hetgeen ze eerder tegen Right to Dream lieten zien. In no time stond het al 0-2. Daishawn Redan scoorde uit een knappe voorzet en twee minuten later deed Franco Antonucci hetzelfde. Ajax domineerde de eerste helft, maar creëerde verder weinig grote mogelijkheden.

De tweede helft begon vervelend. Redan moest eraf met een blessure en wat later werd een goal van Lars Kramer afgekeurd wegens buitenspel. Rayyan El Azrak gaf echter alsnog de genadeklap, nadat hij een corner van Antonucci verzilverde. 0-3 bleek de einduitslag en iedereen was het er over eens dat de drie punten terecht naar Ajax gingen.

Opstelling Ajax: Te Duits; Kramer, Hoogenhout, Botman, Bakker; Lang, Ekkelenkamp, Castillo; Nunnely, Redan en Antonucci
Wissels Ajax: Bouman; Ter Heide, Van der Linde, El Azrak, Owusu, Lopez en Kaars

0-1 04' Daishawn Redan
0-2 06' Franco Antonucci
0-3 48' Rayan El Azrak