Ajax A1 na zege nog altijd koploper

door SJvanveen 46

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan op bezoek bij NEC/FC Oss A1. De jonge Amsterdammers wonnen met 1-3 en blijven daardoor koploper in hun competitie. Ook Ajax B2 en Ajax C1 wisten te winnen. De B2 van Ajax won met 2-0 van Willem II B2, terwijl Ajax C1 op bezoek bij PSV C1 met 2-4 zegevierde. Ajax B1 speelde in verband met interlandverplichtingen niet, terwijl de A2 van Ajax vrijdagavond al speelde. Het elftal van George Ogararu verloor met 1-0 van ADO Den Haag A1.

FT | Ajax B2 - Willem II B2 (2-0)
Ajax B2 begon stormachtig aan het duel op De Toekomst tegen Willem II U16. Sint schoot op de vuisten van de doelman en na een prachtige communicatie tussen El Azrak en Owusu scoorde eerstgenoemde, al was het helaas in buitenspelpositie.

Daarna kwam Willem II beter in de wedstrijd door met name defensieve fouten van de jonge Ajacieden. Gedekte spelers werden slecht ingespeeld, waardoor er veel onnodig balverlies werd geleden. De B2 incasseerde echter geen tegentreffer waarna het zelf wel scoorde. Vlak voor rust was het Sint die de 1-0 op het scorebord zette.

De tweede helft ging de B2 door met kansen creëren. De Boer, invaller Bachir en Owusu hielpen allemaal kansen om zeep, maar Sint besliste met zijn tweede goal de wedstrijd. Daar bleef het bij en zo boekte Ajax B2 zijn eerste overwinning van de competitie.

Opstelling Ajax B2:
Budel; Dest, Fofana, Rier (Douglas), Suleiman; De Boer (Bachir), De La Vega, El Azrak (Nkansah); Sint, Owusu (Bel), Iallouchen (Margaret).

Wissels Ajax B2:
Ruijgrok, Bachir, Nkansah, Margaret, Douglas, Bel.

40' Sint (1-0)
60' Sint (2-0)

FT | PSV C1 - Ajax C1 (2-4)
Ajax C1 heeft een lastige, maar terechte overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van PSV. Op De Herdgang zegevierde de C1 met 2-4. In de rust zag het er niet naar uit dat Ajax met de volle buit naar huis zou gaan. PSV leidde immers met 2-1 door een goal van Dennis Vos en een treffer van de rechtsback. Tussendoor had Brian Brobbey gescoord voor de Amsterdammers.

De tweede helft kende een dubieus moment wat het kantelpunt betekende voor de wedstrijd. Dani de Ruyg, de keeper van Ajax C1, maakte een overtreding in het zestienmetergebied die rijp was voor een rode kaart, maar de scheidsrechter gaf geel. De jonge doelman pakte vervolgens de penalty waar kort erna uit een tegenaanval PSV in eigen goal schoot: 2-2.

Na het kantelpunt pakte Ajax de overhand en Brobbey scoorde met zijn tweede goal van de wedstrijd de 2-3. Hoewel Ryan Gravenbergh na een opstootje met een PSV-speler rood kreeg, schoot Hossein Zamani in de slotfase Ajax in veilige haven: 2-4.

Opstelling Ajax C1
nnb.

8' Vos (1-0)
9' Brobbey (1-1)
18' PSV (2-1)
44' PSV e.d. (2-2)
50' Brobbey (2-3)
65' Zamani (2-4)

14.30u | NEC/FC OSS A1 - Ajax A1 (1-3)
Ajax A1 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss A1 door een 1-3 overwinning goede zaken gedaan in de strijd om de landstitel voor A-junioren. Met Gery Vink op de bank in plaats van Frank Peereboom, het roulatiesysteem was immers weer in werking getreden, en Vince Gino Dekker weer captain in plaats van Carel Eiting, begon Ajax goed aan het duel in Nijmegen.

De jonge Ajacieden creëerden kans op kans, maar met name Kaj Sierhuis, die dit seizoen al 34 keer scoorde, had zijn vizier niet op scherp staan. Twee keer was Walian de aangever en één keer Eiting, maar de jeugdige spits zag in de keeper van NEC een ware sta-in-de-weg. Een afstandspoging van Eiting ging ook naast, waardoor de score bij rust 0-0 bleef.

Zo'n tien minuten na rust wist Sierhuis de Amsterdammers eindelijk op voorsprong te brengen. Op aangeven van invaller Justin Kluivert scoorde hij alweer zijn 35e doelpunt van het seizoen. Heel lang kon de ploeg van Vink niet genieten van de voorsprong, want iets meer dan vijf minuten later maakte NEC/FC Oss A1 alweer gelijk. Doelman De Lange zag er niet geheel lekker uit, waardoor Goppel voor de gelijkmaker kon zorgen.

Toch wist Ajax in het laatste deel van de wedstrijd opnieuw op voorsprong te komen. Invaller Ché Nunnely wist uit een voorzet aanvoerder Dekker te bereiken, die voor de 1-2 kon zorgen. Vlak voor tijd maakte Dani de Wit er, nadat de keeper van NEC de bal losliet, er met een hard schot nog 1-3 van.

Wat betreft de concurrentie in de strijd om de landstitel won AZ A1 met 3-0 van Vitesse A1. De Alkmaarders volgend daardoor Ajax A1 op slechts één punt. Verder verloor FC Utrecht A1 met 1-0 bij Willem II A1.

Opstelling Ajax A1:
De Lange; Matusiwa (70' Van Zweeden), Zeefuik, Bergsma (46' Kluivert), Bakboord; De Ligt, De Wit, Eiting; Walian (55' Nunnely), Sierhuis (75' Boultam), Dekker (66' Lang).

Wissels Ajax A1:
Van der Sar, Kluivert, Lang, Van Zweeden, Boultam, Bay, Nunnely.

55' Sierhuis (0-1)
60' Goppel (1-1)
65' Dekker (1-2)
80' De Wit (1-3)

Bekijk hier de panna die aanvaller Justin Kluivert uitdeelde tijdens de wedstrijd