Ajax A1 landskampioen na winst op PSV | Ajax Showtime

Ajax A1 landskampioen na winst op PSV

door JipVR 270

Ajax A1 landskampioen na winst op PSV

door JipVR 270

Laatst geüpdatet

Ajax A1 heeft dinsdagavond de landstitel behaald door de beslissingswedstrijd van PSV te winnen. Abdelhak Nouri was verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd, waardoor een verlenging niet meer nodig was.

Samenvatting:
Ajax A1 begon uitstekend aan het allesbeslissende duel en kreeg dan ook in de beginfase een dot van een kans, toen Kasper Dolberg op Dani de Wit passte, die rakelings naast schoot. De volgende mogelijkheid was ook voor Ajax: Leon Bergsma stond vogelvrij in de zestien om binnen te schieten, maar maaide over de bal heen.

De de goede openingsfase van de Amsterdammers kwam PSV iets beter in de wedstrijd, maar veel werd er door de Eindhovenaren niet gecreëerd. Vlak voor rust kregen beide ploegen enorme kansen om de 1-0 te maken. Nouri probeerde het met een hakje, maar zag de PSV-goalie zijn inzet keren. Even later ontsnapte Ajax aan de tegengoal, nadat een doorgebroken PSV-er de bal over schoot.

Na de thee kreeg Ajax de wedstrijd meer en meer in handen. De eerste mogelijkheid ontstond uit een goede voorzet van Vince Gino Dekker, die de bal op het hoofd van Dani de Wit mikte. Laatstgenoemde gaf er net niet genoeg richting aan, waardoor het doel gemist werd. Even later was het wél raak voor Ajax, toen Nouri een indraaiende vrije trap langs alles en iedereen en in het doel wist te krijgen.

Na de 1-0 van Ajax maakte PSV alsnog niet veel aanspraak op een goal en zodoende konden de Amsterdammers de winst vrij rustig over de streep trekken en het landskampioenschap vieren.

Opstelling Ajax A1: De Lange, Mazraoui (80.), Zeefuik, Bergsma, Blote, Nouri, Eiting, De Wit, El Idrissi (60.), Dolberg (90.), Dekker #ajapsv
Wissels: Plomper, Walian (60.), Sierhuis (90.), Matisuwa (80.), Bakker, Lang, De Wit.

Opstelling PSV A1: Van Osch, Abels, Bananni, Rommens, Konings, Rigo, Lammers, Duarte, Verreth, Peijnenburg.
Wissels: Carolina, Hattu, Van der Moot, Mikkelsen, Daneels, Scheepers.

Doelpunten:
55. Nouri 1-0

Bestel hier jouw nieuwe uitshirt voor volgend seizoen!

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties