'Voormalig management Sosa bereidt juridische stappen voor'

door NielsOpdam 116

Bron Algemeen Dagblad

'Voormalig management Sosa bereidt juridische stappen voor'

door NielsOpdam 116

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Stellar, het voormalig management van Borna Sosa, bereidt juridische stappen voor, zo schrijft het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Op de slotdag van de zomerse transferperiode haalde Ajax de Kroaat op bij VfB Stuttgart. Sosa blijkt nu via een zaakwaarnemerskantoor - AKA Global - te zijn binnengehaald en het verhaal is dat dit zaakwaarnemerskantoor aandelen heeft in het bedrijf van Sven Mislintat.

De Kroatische linksachter liet aan zijn voormalige zaakwaarnemer laten weten dat Mislintat hem alleen ging inlijven als hij vlak voor de transferdeadline een switch zou maken. 'Voor zijn voormalig management (Stellar) is het zelfs reden om juridische stappen voor te bereiden', schrijft het medium donderdag. Het Algemeen Dagblad schrijft er niet bij tegen wie de stappen precies worden ondernomen.

Momenteel buigt een door Ajax ingeschakeld extern bureau zich over een aantal vragen. Wanneer er uitsluitel volgt, is volgens het medium lastig te zeggen. Er wordt nu in ieder geval onderzocht waarom Sosa zijn zaakwaarnemer liet weten dat Mislintat op een switch aandrong. 'En kon dat dan zomaar? Waarom meldde Mislintat bij de RvC niet dat hij een deal ging sluiten met zaakwaarnemers die een minderheidsbelang in zijn scoutingsbedrijf hebben? Voor zijn aanstelling was hij wel open over zijn bedrijf en mede-aandeelhouders.'

'Meerdere bestuurders kunnen in waarschijnlijke val Mislintat worden meegesleept'

Als het onderzoek van het externe bureau klaar is, kan Ajax eventueel overgaan tot sancties voor de directeur voetbalzaken. Mislintat verantwoordde zich dinsdag, leverde documenten aan. 'En ontkende dat hij of zijn bedrijf ook maar een cent aan de transfer verdient.' Volgens het AD lijkt niet alleen Mislintat nalatig door deze 'dubieuze link' niet te melden, ook de Raad van Commissarissen had dit uit het Duitse handelsregister kunnen opmaken. 'Het versterkt het idee dat Mislintat ongecontroleerd zijn gang kon gaan tijdens de transferperiode. En dat zorgt er weer voor dat meerdere bestuurders in de waarschijnlijke val van Mislintat kunnen worden meegesleept.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.