VfB Stuttgart start onderzoek naar transfers Mislintat

door Bram Bark 201

Bron Bild

VfB Stuttgart start onderzoek naar transfers Mislintat

door Bram Bark 201

Bron Bild

Laatst geüpdatet

VfB Stuttgart is een onderzoek gestart naar de deals die Sven Mislintat sloot in zijn periode bij de Duitse club. VfB Stuttgart is klant van Matchmetrics GmbH, het bedrijf waar Mislintat aandeelhouder van is. De aanleiding van het onderzoek is het nieuws dat de Duitse directeur voetbalzaken Borna Sosa naar Ajax haalde via een zakelijk verbonden zaakwaarnemer, zo meldt de Duiste krant Bild.

Volgens Bild ondersteunt AKA Global al sinds 2020 het privébedrijf van Mislintat. Er zou sprake zijn van belangenverstrengeling. Iets wat voor een beursgenoteerd bedrijf als Ajax een groot probleem kan vormen. VfB Stuttgart is klant van Matchmetrics. De club geeft aan klant te zullen te blijven van het voetbaldata-bedrijf.

In de tijd dat Mislintat werkzaam was voor VfB Stuttgart zou er sprake zijn geweest van controversiële zakelijke relaties. AKA Global ondersteunde destijds het bedrijf van Mislintat al. De Duitse club gaat nu dus onderzoek doen naar de transfers die er onder bewindvoering van Mislintat zijn gemaakt. Er zou onder andere onderzocht worden of de directeur voetbalzaken heeft verdiend aan de transfers.

Soap Mislintat wordt vervolgd

Het blijft onrustig rondom Mislintat. Er komen veel verschillende verhalen naar buiten over de vermeende belangenverstrengeling. Ajax startte eerder al een onderzoek. Zaakwaarnemer Arthur Beck, die betrokken is geweest bij de Borna Sosa-deal, meldde dat Ajax van tevoren op de hoogte was gebracht van de situatie. De transfer van de Kroatische linksback is dus veelbesproken. Trainer Maurice Steijn gaf aan dat Sosa morgen 'gewoon' speelt tegen Olympique Marseille.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.