'Ajax zet Mislintat niet op non-actief wegens angst voor juridische stappen van de Duitser'

door Bram Bark 353

Bron De Telegraaf

'Ajax zet Mislintat niet op non-actief wegens angst voor juridische stappen van de Duitser'

door Bram Bark 353

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Pier Eringa heeft tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV) toelichting gegeven op het feit dat Ajax Sven Mislintat niet op non-actief zet gedurende het onderzoek. Volgens de RvC-voorzitter hebben ze deze beslissing genomen wegens angst voor juridische stappen van Mislintat, zo meldt De Telegraaf.

Tijdens de BALV werd Eringa gevraagd naar de reden van de beslissing. Eerst antwoordde de RvC-voorzitter dat men Mislintat niet schorst uit ’voorzichtigheid’ en ’proportionaliteit’. Later vertelde Eringa dus bang te zijn voor juridische represailles van Mislintat.

Arbeidsrechtadvocaat Joost Quant zei eerder dat Ajax door Mislintat te schorsen het recht om hem op staande voet te ontslaan zou verspelen, indien uit het onderzoek blijkt dat hij onrechtmatig heeft gehandeld omtrent de transfer van Borna Sosa.

Statement supporters

In aanloop naar de BALV heeft de supportersvereniging AFCA een statement gemaakt richting de RvC. Er viel op een spandoek te lezen 'RvC out'. Eringa is onderdeel van die RvC. De kwestie van de vermeende belangenverstrengeling van Mislintat met betrekking tot transfers zou aanleiding zijn geweest van het statement. Inmiddels is ook VfB Stuttgart een onderzoek gestart naar het handelen van Mislintat in zijn tijd bij de Duitse club. Tijdens de BALV is een nieuwe Bestuursraad aangesteld. De Bestuursraad is onder andere verantwoordelijk voor het aanstellen van een RvC.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.