'Lopende het onderzoek had Ajax Mislintat op non-actief moeten stellen'

door Bart Veenstra 104

Bron ANP, De Telegraaf

'Lopende het onderzoek had Ajax Mislintat op non-actief moeten stellen'

door Bart Veenstra 104

Bron ANP, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Rob Jansen, voorzitter van Pro Agent (vereniging van spelersmakelaars), noemt de handelswijze van directeur Sven Mislintat van Ajax 'ten strengste verboden'. Ajax heeft op de slotdag van de transferperiode een speler - Borna Sosa - gekocht via een zaakwaarnemerskantoor dat aandelen bezit in een privébedrijf van Mislintat.

Jansen laat weten dat deze actie volgens de regels van de FIFA reden voor ontslag op staande voet zijn. 'Dit is absurd en zakelijk heel gevaarlijk', zegt Jansen tegenover het ANP, geciteerd door onder meer De Telegraaf. 'Dit zegt alles over de chaos bij de club. Lopende het onderzoek dat Ajax nu is gestart, had de club hem op non-actief moeten stellen. De club brengt zichzelf nog meer in de problemen door dit niet te doen.'

Vanwege de bovengenoemde transfer profiteert Mislintat mee van de 'fee' die het kantoor voor de transfer van Sosa naar Ajax heeft gekregen. 'Dat is zeer discutabel. Hij maakt op deze manier misbruik van zijn functie als directeur van de club.' De Telegraaf schreef dinsdagavond al dat Sosa 'met klem is verzocht' afscheid te nemen van zijn eigen zaakwaarnemer en in zee te gaan met een zaakwaarnemer die verbonden is het met kantoor dat aandelen in het bedrijf van Mislintat heeft. 'Dat is natuurlijk een kwalijke zaak', zegt Jansen dan ook.

Ajax gaf vrijbrief aan Mislintat

Jansen legt ook de schuld deels bij Ajax neer. Hij vindt dat de club de situatie in de hand heeft gewerkt door Mislintat alles in zijn eentje te laten doen. 'Hij heeft hiermee een vrijbrief gekregen. Maar Ajax is een beursgenoteerd bedrijf. Dit kan ook grote consequenties hebben voor de aandelenkoers. Hij had dit nooit alleen mogen doen. Waar was bijvoorbeeld de financieel directeur tijdens deze transfer. Deze is hier mede verantwoordelijk voor.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.