Nieuwe Bestuursraad Ajax gekozen; Ernst Boekhorst voorzitter

door Bram Bark 84

Bron Ajax

Nieuwe Bestuursraad Ajax gekozen; Ernst Boekhorst voorzitter

door Bram Bark 84

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

De nieuwe Bestuursraad van Ajax is gekozen. Dit is gebeurd tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering (BALV), zo meldt de club op de officiële kanalen. Ernst Boekhorst wordt de nieuwe voorzitter van de Bestuursraad.

'De nieuwgekozen Bestuursraad bestaat uit voorzitter Ernst Boekhorst, John Busink, Marjon Eijlers, Giovanni Fränkel, Sirik Goeman, Pim van Dord en René Zegerius. De nieuwe Bestuursraad wordt aangesteld voor een periode van drie jaar. Verder is de Vereniging voornemens op korte termijn twee extra bestuursleden aan de Bestuursraad toe te voegen: Edo Ophof en Christian Visser. 'Zij zullen tot die tijd al als adviseur bij de Bestuursraad betrokken zijn', zo luidt het officiële bericht van Ajax.

De oude Bestuursraad stelde zijn positie ter beschikking tijdens de Algemene Leden Vergadering van woensdag 24 mei 2023. Voorzitter Frank Eijken stelde destijds in een verklaring aan de leden dat zijn Bestuursraad geen steun voelt voor het gevoerde beleid. De vorige Bestuursraad is tot 1 september aangebleven om lopende zaken af te handelen.

Rol Bestuursraad

De Bestuursraad benoemt onder ander de leden van de Raad van Commissarissen en treedt namens de Ajax Vereniging op als grootaandeelhouder. Met 73 procent van de aandelen heeft de Bestuursraad een beslissende stem in aandeelhoudersvergaderingen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.