'Oud-Ajacieden Ophof en Van Dord betreden nieuwe bestuursraad Ajax'

door Bram Bark 193

Bron Het Parool

'Oud-Ajacieden Ophof en Van Dord betreden nieuwe bestuursraad Ajax'

door Bram Bark 193

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Oud-spelers Edo Ophof en Pim van Dord gaan samen met Ernst Boekhorst de nieuwe nieuwe bestuursraad van Ajax vormen, zo meldt Het Parool woensdagmiddag. De bestuursraad is verantwoordelijk voor de samenstelling van de Raad van Commissarissen.

Op basis van een mail aan de vereniging van de ereleden van Ajax, die in de afgelopen maanden waren belast met de vorming van een nieuwe raad, concludeert Het Parool de samenstelling van de nieuwe bestuursraad. De voorzitter wordt Boekhorst. Hij is hoofd sponsoring bij ABN AMRO en teammanager van de Nederlandse hockeymannen. Het nieuws over Boekhorst kwam afgelopen maand al naar buiten. Binnen Ajax vond men dat er Ajax-DNA in de bestuursraad moet zitten. Met de komst van Van Dord en Ophof is aan deze roep gehoor gegeven.

Eind mei stapte de vorige bestuursraad, onder leiding van voorzitter Frank Eijken, op. Het gebeurde na ophef over het mogelijk gaan betalen van de commissarissen. Inmiddels krijgen de commissarissen daadwerkelijk betaald voor hun werkzaamheden als toezichthouder.

De vereniging moet nog instemmen met de aanstelling van de nieuwe bestuursraad. De overige leden zullen oud-jeugdspelers John Busink en Sirik Goeman, oud-teammanager van de Ajax-vrouwen Marjon Eijlers, advocaat Christian Visser en René Zegerius worden. Laatstgenoemde is al zestien jaar lid.

Rol bestuursraad Ajax

'De bestuursraad treedt namens de vereniging Ajax op als grootaandeelhouder. Met 73 procent van de aandelen heeft de bestuursraad een beslissende stem in aandeelhoudersvergaderingen. Ook benoemt de bestuursraad de leden van de raad van commissarissen, die op hun beurt toezicht houden op de directie van Ajax', zo schrijft Het Parool. De bedoeling was naar verluidt dat de nieuwe bestuursraad op 1 september in zou treden. Dit is niet gelukt en nu worden de leden waarschijnlijk op 20 september benoemd door de vereniging.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.