'Eringa gepolst als opvolger opstappende politiekorpschef Van Essen'

door Bart Veenstra 218

Bron De Telegraaf

'Eringa gepolst als opvolger opstappende politiekorpschef Van Essen'

door Bart Veenstra 218

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Pier Eringa wordt genoemd als de mogelijke opvolger van politiekorpschef Henk van Essen. Laatstgenoemde stapt op als de hoogste baas van de Nationale Politie, zo bevestigt zijn woordvoerster woensdagmiddag tegenover De Telegraaf.

Hoofdcommissaris Van Essen leidt de Nationale Politie sinds mei 2020. 'Begin volgend jaar hangt hij zijn politiepet, getooid met lauwerkransen, definitief aan de kapstok, zo heeft hij justitieminister Dilan Yesilgöz laten weten', schrijft De Telegraaf.

Mogelijk vertrek Eringa bij Ajax

De krant voegt eraan toe dat de benoemingsprocedure voor Van Essens opvolger nog moet beginnen. Toch worden er al mogelijke opvolgers genoemd in politieland. Zo is Pier Eringa, de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, gepolst. Hij is voormalig politieofficier en was bestuurder bij verschillende (overheids)bedrijven). Als Eringa korpschef wordt, moet hij opstappen bij Ajax, aldus De Telegraaf.

Eringa is sinds maart van dit jaar de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij volgde in Amsterdam Leen Meijaard op. De RvC van Ajax zag eerder deze week Jan van Halst 'promoveren' naar het algemeen directeurschap van de club. Dit doet hij tijdelijk en in principe is het de bedoeling dat Van Halst in maart - als Alex Kroes begint als algemeen directeur - terugkeert als technisch commissaris.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.