[Update] Ajax bevestigt dat Kroes per 15 maart als algemeen directeur begint

door Bart Veenstra 664

Bron De Telegraaf, Ajax.nl

[Update] Ajax bevestigt dat Kroes per 15 maart als algemeen directeur begint

door Bart Veenstra 664

Bron De Telegraaf, Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax moet tot half maart (15 maart) van het volgende kalenderjaar wachten voordat Alex Kroes officieel kan beginnen als de nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter van de club. Tot die datum zijn Kroes en zijn vorige werkgever AZ overeengekomen, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend.

De beoogde opvolger van de onlangs opgestapte Edwin van der Sar had bij AZ een clausule in zijn contract staan dat hij bij een vertrek één jaar lang niet bij een andere betaald voetbal organisatie in Nederland aan de slag mocht gaan. Uiteindelijk blijft dat nu beperkt tot een halfjaar, waardoor Kroes per midden maart aan de slag kan bij Ajax en niet pas per 1 september.

Tot die genoemde datum - half maart - zal technisch commissaris Jan van Halst als interim-directeur de honneurs waarnemen. De Telegraaf schrijft dat dat betekent dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat en Van Halst volledig verantwoordelijk zullen zijn voor de komende transferperiode in januari.

Bewogen transferperiode Ajax

'Om de afgelopen window, waarin Ajax 115 miljoen euro besteedde en elf buitenlanders aantrok, is intern veel te doen', schrijft De Telegraaf, dat er ook aan toevoegt: 'Trainer Maurice Steijn zei bij nul aankopen aan de voorkant betrokken te zijn geweest.'

Met Kroes haalt Ajax iemand binnen met veel ervaring, zo besluit De Telegraaf. 'Kroes heeft als oprichter van makelaarskantoor SEG, grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles en 25-jarig lid van Ajax een schat aan ervaring.'

Update - 15.45 uur (5 september 2023) - Ajax bevestigt dat Kroes per 15 maart als algemeen directeur begint

Ajax heeft dinsdagmiddag via Ajax.nl bevestigd dat Alex Kroes per 15 maart 2024 met zijn werkzaamheden als algemeen directeur en directievoorzitter bij de Amsterdamse club begint. Eerder liet men al weten dat Jan van Halst als directeur algemene zaken, 'en in die hoedanigheid tevens als voorzitter van de directie', maandag aan de slag is gegaan. Dit betreft een tijdelijke en titulaire benoeming, tot het moment waarop Kroes zijn werkzaamheden bij Ajax zal aanvangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.