'Ajax houdt er rekening mee dat formele komst Kroes nog wel maanden tot een jaar kan duren'

door NielsOpdam 162

Bron Voetbal International

'Ajax houdt er rekening mee dat formele komst Kroes nog wel maanden tot een jaar kan duren'

door NielsOpdam 162

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

AZ is niet bereid om op korte termijn constructief mee te denken met Ajax en Alex Kroes, zo schrijft Voetbal International woensdagmiddag. De Amsterdammers presenteerden Kroes als nieuwe algemeen directeur, maar de verwachting is dat de nieuwe bestuurder misschien nog maanden of een jaar moet wachten tot hij aan de slag kan in Amsterdam.

Volgens het medium bleven er voor de directeurspost drie kandidaten over, waaronder Kroes en Xander Czaikowski, de huidige algemeen directeur van PEC Zwolle. Uiteindelijk koos de Raad van Commissarissen voor Kroes, maar er werd weinig aandacht geschonken aan zijn werkgever AZ. 'Dat de rvc van Ajax en Kroes gemakzuchtig met deze bepaling om zijn gegaan, toont bovenal naïviteit en onwetendheid van de top van Ajax over het huidige voetbalklimaat', schrijft VI.

De Alkmaarders wachten momenteel op een 'goede toenadering' van Ajax. 'AZ is niet bereid om constructief op de korte termijn mee te denken, gezien de concurrentie en de toegang die Kroes tot vrijdag tot alle informatie van de Alkmaarders heeft.' Begin deze maand dachten Kroes en de RvC van Ajax dat AZ wel bij zou trekken, maar dat is niet het geval. 'In Amsterdam houden ze er inmiddels rekening mee dat de formele komst van Kroes nog wel maanden tot een jaar kan duren. In de tussentijd denken Ajax en Kroes aan verschillende vormen van wisselgeld om alsnog spoedig de overstap te kunnen maken.

'Het zorgt voor gefronste wenkbrauwen, zowel intern als extern in Amsterdam'

Afgelopen week kwam naar buiten dat Ajax met Jan van Halst in gesprek is over een interim-functie, totdat Kroes daadwerkelijk kan beginnen. Volgens Voetbal International levert dat nieuws intern veel onrust op de werkvloer op. 'Aangezien niemand op de hoogte was dat de rvc een eigen lid naar voren zou schuiven', schrijft het medium. Daarnaast zijn er nog twee grondige bezwaren. 'Voordat Van Halst alle dossiers die een algemeen directeur moet weten tot zich heeft genomen, is de club maanden verder.'

Het tweede bezwaar is dat Van Halst als interim-directeur onderdeel wordt van het dagelijkse beleid bij Ajax. 'Als hij in de nabije toekomst, als Kroes wel aan de slag mag gaan in Amsterdam, weer terug treedt tot de rvc, moet hij zijn eigen keuzes en beleid in de eerste periode gaan beoordelen', schrijft het medium, dat eraan toevoegt dat dit voor onduidelijkheid en scepsis zal zorgen.

Daarnaast is het moment van de toetreding van Van Halst merkwaardig nu de transfermarkt bijna is gesloten. 'Door hem bijvoorbeeld begin juli in de rol van algemeen directeur met technische focus te zetten, had de rvc de dagelijkse technische leiding kunnen versterken. Maar in de gehele transferperiode is dit niet gebeurd, om het vervolgens wel vlak voor het sluiten van de markt te doen. Het zorgt voor gefronste wenkbrauwen, zowel intern als extern in Amsterdam.'

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.