Ajax bevestigt: club met Van Halst in gesprek over tijdelijke directiefunctie

door Bart Veenstra 132

Bron Ajax.nl

Ajax bevestigt: club met Van Halst in gesprek over tijdelijke directiefunctie

door Bart Veenstra 132

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft bevestigd dat het met Jan van Halst in gesprek is om hem tijdelijk en op titulaire basis toe te laten treden tot de directie. Dat valt te lezen op Ajax.nl. De Amsterdamse club doet zijn verhaal na de eerdere berichten in de media.

Via de officiële kanalen laat Ajax nu weten dat het voor Van Halst de periode betreft tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter. Ajax maakte op 2 augustus de voorgenomen benoeming van Kroes bekend. Er werd toen ook melding gemaakt van het non-concurrentiebeding dat hij heeft bij AZ, de werkgever waar hij formeel nog tot 1 september aanstaande in dienst is.

Ajax spreekt nu met Van Halst over een tijdelijke invulling van de directie in afwachting van de uitkomst van gesprekken tussen Kroes en AZ. Hij en de Alkmaarse club zijn op dit moment in gesprek over een eventuele ontheffing van het non-concurrentiebeding.

Tijdelijke promotie Van Halst kan gevolgen hebben voor RvC Ajax

Wanneer Van Halst zou toetreden tot het directieteam heeft dat gevolgen voor zijn rol als commissaris bij Ajax. Hij zou dan namelijk aftreden als commissaris van de Amsterdamse club. Van Halst is sinds 26 mei van dit kalenderjaar lid van de Raad van Commissarissen van Ajax.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.