'Raad van Commissarissen denkt na over tijdelijke promotie Van Halst'

door Jesse ter Haar 260

Bron De Telegraaf

'Raad van Commissarissen denkt na over tijdelijke promotie Van Halst'

door Jesse ter Haar 260

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jan van Halst wordt mogelijk tijdelijk de algemeen directeur van Ajax, zo schrijft De Telegraaf. De Raad van Commissarissen overweegt de keuze momenteel en belangrijk is dat het een idee voor slechts de korte termijn is.

Edwin van der Sar nam na een grotendeels succesvolle periode afscheid als algemeen directeur van Ajax. Sindsdien begon de zoektocht en daarbij kwamen de Amsterdammers uit bij Alex Kroes. De bestuurder echter, is nog in dienst bij AZ en die club wenst hem niet zonder slag of stoot naar Ajax te laten vertrekken. In de wandelgangen gingen er verhalen over een concurrentiebeding, maar ook over de angst van AZ dat Kroes scoutingsinformatie naar Ajax mee zou nemen.

De recordkampioen van Nederland is in elk geval niet van plan om de positie onbezet te laten in afwachting van vrijgave van Kroes. Het is nog altijd de bedoeling dat hij als algemeen directeur de opvolger van Van der Sar gaat worden, maar dat is nog allerminst rond. 'Kroes probeert met zijn vorige werkgever overeenstemming te bereiken over een vervroegde indiensttreding bij Ajax. Voorlopig is de vacature van Van der Sar echter nog niet ingevuld', zo valt te lezen.

Volgens De Telegraaf heeft men bij Ajax ondervonden dat het in een transferperiode lastig werken is zonder een algemeen directeur. 'Financieel directeur Susan Lenderink geeft weliswaar de financiële kaders aan en technisch commissaris Van Halst controleert de transfers, maar in de directie krijgt directeur voetbalzaken Sven Mislintat geen tegenwicht van een algemeen directeur met een voetbalachtergrond.'

Twijfels binnen Ajax

Het idee om Van Halst tijdelijk in de functie te posteren, komt van Pier Eringa. Vanuit de organisatie zijn er echter twijfels, omdat Van Halst in dat geval als voetbalcommissaris tijdelijk de baas zal worden van meer dan alleen 'voetbalvraagstukken'. Daarnaast moet hij na de aanstelling van Kroes een stap terug zetten naar de RvC, waardoor hij zijn eigen ingezette beleid zou moeten gaan controleren.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.