Ajax benoemt Van Halst officieel tot tijdelijke algemeen directeur en directievoorzitter

door Bart Veenstra 377

Bron Ajax.nl

Ajax benoemt Van Halst officieel tot tijdelijke algemeen directeur en directievoorzitter

door Bart Veenstra 377

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Jan van Halst met ingang van maandag 4 september benoemd als tijdelijke algemeen directeur. Dat maakt de Amsterdamse club maandagochtend bekend via Ajax.nl. Als algemeen directeur is Van Halst ook de voorzitter van de directie.

Voor Van Halst betreft het een tijdelijke en titulaire benoeming voor de periode van 4 september tot het moment waarop Alex Kroes benoemd kan worden als algemeen directeur en directievoorzitter, zo geeft Ajax aan. Dat Van Halst tijdelijk de algemeen directeur van Ajax zou gaan worden, hing al even in de lucht na het vorige persbericht van de Amsterdamse club.

Een maand geleden maakte Ajax bekend dat het Kroes wil aanstellen als nieuwe algemeen directeur van de club. De hoofdstedelingen maakten toen tevens melding van het non-concurrentiebeding dat Kroes heeft bij AZ, de werkgever waar hij tot 1 september formeel nog in dienst was. Ajax laat weten dat het op dit moment nog altijd onduidelijk is wanneer de benoeming van Kroes kan plaatsvinden.

Van Halst treedt af als commissaris van Ajax

Als gevolg van zijn toetreding tot de directie van Ajax, treedt Van Halst per direct af als commissaris van de club. De voormalig middenvelder was pas sinds 26 mei van dit kalenderjaar lid van de Raad van Commissarissen. De RvC ziet Van Halst idealiter terugkeren als commissaris. 'vanzelfsprekend met inachtneming van de daartoe behorende procedure', besluit men.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.