VI ziet 'tikkende tijdbom' bij Ajax: 'Onderlinge wantrouwen is in voorbije periode flink toegenomen'

door NielsOpdam 445

Bron Voetbal International

VI ziet 'tikkende tijdbom' bij Ajax: 'Onderlinge wantrouwen is in voorbije periode flink toegenomen'

door NielsOpdam 445

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Het onderlinge wantrouwen binnen Ajax is in de afgelopen periode flink toegenomen, zo schrijft Voetbal International woensdagmiddag. Volgens het medium vaart Sven Mislintat steeds meer zijn eigen koers en zorgt dat voor de nodige spanningen op de werkvloer in de Johan Cruijff ArenA.

Momenteel ligt de focus bij Ajax op de transfermarkt en op dat vlak begeeft de club zich volgens VI tussen 'hoop en vrees'. Een deel van de achterban hoopt dat Mislintat de 'ene na de andere parel' naar Amsterdam heeft gehaald en dat in de komende maanden ook zal blijken. 'Maar het staat haaks op de interne vrees dat Ajax weer honderd miljoen euro heeft gespendeerd aan nieuwe spelers, die, op enkele uitzonderingen na, alleen vanuit het perspectief van Mislintat naar Nederland zijn gehaald.'

In 2022 beleefde Ajax een slechte transferzomer en daarom moest het deze zomer anders. 'Het toezicht moest scherp en goed zijn, en Ajax moest vooral gezamenlijk de juiste keuzes maken. Inmiddels is steeds meer duidelijk dat Mislintat zijn eigen koers vaart', schrijft het medium over de huidige situatie. Voetbal International schrijft dat de toekomst moet uitwijzen of de aankopen van Mislintat goed uitpakken. 'Maar het levert wel de nodige spanningen op de werkvloer op.'

'Dat het momenteel opnieuw heel onrustig is binnen Ajax, wordt door alle geledingen beaamd'

Volgens het medium had een krachtige algemeen directeur dit in de afgelopen periode kunnen 'monitoren en tijdig kunnen optreden' door alle partijen samen te brengen. Er is echter geen algemeen directeur, omdat Ajax nog altijd wacht op Alex Kroes. 'En dus nam de verdeeldheid toe. Door het machtsvacuüm is het onderlinge wantrouwen binnen Ajax in de voorbije periode flink toegenomen. En dat in een periode waarin vrijwel alle bepalende posities in clubleiding opnieuw zijn ingevuld en samenwerking juist een basisgedachte zou moeten vormen. Het tegendeel is dagelijks merkbaar in Amsterdam... Dat het momenteel opnieuw heel onrustig is binnen Ajax, wordt door alle geledingen beaamd', sluit VI af.

Bestel nu iets uit de nieuwe 3rd casual collectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.