'Vereniging Ajax heeft tijdens ledenvergadering vraagstukken te bespreken'

door Jesse ter Haar 45

'Vereniging Ajax heeft tijdens ledenvergadering vraagstukken te bespreken'

door Jesse ter Haar 45

Laatst geüpdatet

De vereniging Ajax zal tijdens de Buitengewone Algemene Leden Vergadering van woensdag nog enkele vraagstukken moeten bespreken. Het is de bedoeling om te stemmen voor het aanstellen van een nieuwe bestuursraad, maar dat is niet alles, zo weet Het Parool.

Met namen als Edo Ophof en Pim van Dord moet er kennis van voetbal en Ajax in de raad komen, maar de voorzitter bezit het Ajax-DNA niet. 'De vraag is hoe groot woensdagavond het draagvlak zal zijn voor de kandidaten van de nieuwe bestuursraad. Beoogd voorzitter Ernst Boekhorst – teammanager van de Nederlandse hockeymannen en hoofd sponsoring bij ABN Amro – mist volgens een aantal verenigingsleden "Ajax-dna"', schrijft men erover.

Daarmee is het nog niet gedaan, want ook de financiële beloning van de leden van de Raad van Commissarissen moet worden besproken. De vorige bestuursraad zou het plan ondanks kritiek hebben doorgevoerd en nu is het de vraag hoe een eventuele volgende bestuursraad ermee om zou gaan. Jack Spijkerman, lid van de vereniging, draagt een brief voor tijdens de vergadering en wil de nieuw te vormen bestuursraad vragen wat men hiermee wil gaan doen. 'Anders heeft de bestuurswisseling weinig zin gehad', is hij van mening.

'Een andere brief die besproken zal worden is van onder anderen oud-speler Keje Molenaar, voormalig algemeen directeur Arie van Eijden en voormalig businessclubvoorzitter Lex Hes', valt verder te lezen. 'Zij schrijven dat ze medio juni tevergeefs aandrongen op de snelle benoeming van een nieuwe bestuursraad, om een machtsvacuüm in de top te voorkomen.'

Tegengas aan de RvC en directie van Ajax

Tot slot voegt Het Parool er nog een eigen vraagstuk aan toe. Men merkt op dat de vorige bestuursraad kritiek kreeg op het feit dat er te weinig tegengas werd gegeven aan de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax. 'De vraag is of de leden de nieuwe bestuursraad opdracht geven anders te opereren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.