Vieira: 'Arsenal moet kijken naar Ajax-structuur'

door BvdPloeg 28

Vieira: 'Arsenal moet kijken naar Ajax-structuur'

door BvdPloeg 28

Laatst geüpdatet

Patrick Vieira heeft Ajax in The Sun indirect een groot compliment gemaakt. Volgens de Fransman moet 'zijn' club Arsenal een voorbeeld nemen aan de de manier van handelen van de Amsterdammers.

Vieira betreurt het bijvoorbeeld dat er niet veel oud-spelers van Arsenal bij de club rondlopen. 'Het is goed voor jonge spelers om mensen als Thierry Henry, Freddy Ljungberg, Sol Campbell of Martin Keown op de club te zien. Zij hebben ervaring en weten hoe het werkt in de jeugdopleiding of andere geledingen binnen Arsenal.'

'Ik denk dat Arsenal een stuk meer kan doen', vervolgt Vieira. 'Spelers willen het wel, maar krijgen de kans niet. Dat begrijp ik niet.' Bij Ajax lopen sinds de revolutie van Johan Cruijff veel grote oud-Ajacieden rond. Zo zitten Edwin van der Sar, Marc Overmars en Dennis Bergkamp in de directie en lopen bij de jeugd mensen als Winston Bogarde, John Heitinga en Richard Witschge rond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.