Venezia FC maakt komst van Enem officieel bekend

door Bart Veenstra 17

Bron Venezia FC

Venezia FC maakt komst van Enem officieel bekend

door Bart Veenstra 17

Bron Venezia FC

Laatst geüpdatet

Jay Enem is officieel speler van Venezia FC. De Italiaanse club, die uitkomt in de Serie B, heeft de komst van de spits bevestigd via de officiële kanalen. Eerder bleek al dat Enem transfervrij op weg was naar de club uit Venetië.

Enem heeft bij Venezia FC een contract getekend tot de zomer van 2024. De spits sluit voor het komende seizoen aan bij de Primavera, oftewel Jong Venetië. Enem was vorig seizoen nog de topscorer voor Ajax O18.

Topscorer Ajax O18

De spits verruilde AZ in de zomer van 2016 voor Ajax en doorliep sindsdien met succes de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Blessureleed hield Enem een periode langdurig aan de kant, maar afgelopen seizoen vierde de fysiek sterke spits zijn rentree en maakte hij acht competitiedoelpunten voor Ajax O18. Dit seizoen draaide Enem de voorbereiding gedeeltelijk mee bij de Ajax-hoofdmacht, maar het plan was om hem zonder contract in Jong Ajax te laten starten.

Enem stond hiervoor open, maar toen de interesse van Venezia FC concreet werd zwichtte de jongeling alsnog voor een Italiaans avontuur. De Italianen hoeven alleen een opleidingsvergoeding te betalen, omdat Enem bij Ajax dus niet onder contract stond.

Bestel het nieuwe Ajax-uittenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties