Ajax-spits Enem (19) transfervrij op weg naar naar Venezia FC

door Thijs Zwagerman 130

Bron Ajax Showtime

Ajax-spits Enem (19) transfervrij op weg naar naar Venezia FC

door Thijs Zwagerman 130

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Jay Enem gaat Ajax op korte termijn verruilen voor Venezia FC. Bij de Italiaanse club ligt er een meerjarig contract voor Enem klaar. De negentienjarige spits wordt transfervrij overgenomen van Ajax.

In Italië doken geruchten op dat de komst van Enem naar Venezia FC aanstaande was en navraag van Ajax Showtime leert dat dit klopt. De jonge spits is zondagavond in Venetië aangekomen om zijn transfer naar de plaatselijke FC af te ronden.

Enem verruilde AZ in de zomer van 2016 voor Ajax en doorliep sindsdien met succes de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Blessureleed hield Enem een periode langdurig aan de kant, maar afgelopen seizoen vierde de fysiek sterke spits zijn rentree en maakte hij acht competitiedoelpunten voor Ajax O18. Dit seizoen draaide Enem de voorbereiding gedeeltelijk mee bij de Ajax-hoofdmacht, maar het plan was om hem zonder contract in Jong Ajax te laten starten.

Enem stond hiervoor open, maar toen de interesse van Venezia FC concreet werd zwichtte de jongeling alsnog voor een Italiaans avontuur. Bij Venezia FC, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Serie B, sluit Enem spoedig aan bij het eerste elftal. De Italianen hoeven alleen een opleidingsvergoeding te betalen, omdat Enem bij Ajax dus niet onder contract stond.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties