Til: 'Ben niet veel minder dan Donny'

door Thijs Zwagerman 68

Til: 'Ben niet veel minder dan Donny'

door Thijs Zwagerman 68

Laatst geüpdatet

AZ-middenvelder Guus Til vindt zichzelf niet veel minder dan Donny van de Beek. Til, die deze zomer tot aanvoerder van AZ werd benoemd, beleefde vorig seizoen zijn definitieve doorbraak en denkt niet heel veel onder te doen voor Ajax-middenvelder Van de Beek.

'Ik denk niet dat ik veel minder ben dan Donny (van de Beek, red.), maar hij speelt bij Ajax en laat het in grote wedstrijden ook gewoon zien. Dat is het verschil. Ik denk dat als ik die stap maak en ook dominanter word in topwedstrijden, ik niet of nauwelijks voor hem onderdoe,' zo zegt Til in gesprek met FOX Sports.

De AZ-speler weet wel waarom het voor hem moeilijker is om in de grote wedstrijden beslissend te zijn dan dat dat voor Van de Beek is: 'Dat komt omdat wij in die wedstrijden (wedstrijden tegen de traditionele top drie, red.) minder dominant zijn. Als wij de bovenliggende partij zijn kan ik natuurlijk heel vaak worden weggestoken, maar dat kan niet in die wedstrijden. Dan hebben wij het altijd lastig en moeten we vooral verdedigen. Het is nu de kunst om die wedstrijden dominanter te worden, waardoor ik ook meer tot mijn recht kom.'

Hoewel Til dus inziet dat het bij Ajax makkelijker is om beslissend te zijn, lijkt een overstap naar de Amsterdammers er niet in te zitten. Eerder gaf de middenvelder, die opgroeide in de Bijlmer, namelijk al aan dat overstappen naar Ajax 'weinig zin heeft'.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties