Pasveer: 'Of Daley was gebleven als Schreuder eerder was ontslagen? Honderd procent'

door Brent Tomassen 49

Bron De Meersche Helden

Pasveer: 'Of Daley was gebleven als Schreuder eerder was ontslagen? Honderd procent'

door Brent Tomassen 49

Bron De Meersche Helden

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer ziet een frisse wind waaien bij Ajax sinds het vertrek van Alfred Schreuder en de komst van John Heitinga als hoofdtrainer van Ajax 1. De keeper is het voor een groot deel eens met de kritiek van de supporters en gaat ook in op het vertrek van Daley Blind.

'John Heitinga doet het tot nu toe goed', vertelt Pasveer in gesprek met De Meersche Helden, dat vanaf zondag te koop is. 'Wat wij misten in het team brengt hij een beetje terug. Eigenlijk best gek dat een iemand dat zo snel kan. Hij brengt het Ajax DNA steeds meer terug. Dit zie je ook in de trainingen. De intensiteit is omhooggegaan. Heitinga doet het eigenlijk heel goed. Qua beleving spelen we onder Heitinga ook betere wedstrijden, ik hoop dat de supporters dat ook zien. Het spel is nog zeker niet op Ajax-niveau maar daar wordt hard aan gewerkt. De sfeer is ook beter in de kleedkamer', geeft de doelman toe.

Pasveer wordt vervolgens gevraagd naar zijn mening over de kritiek die er op de ploeg is geweest en of hij vindt dat supporters kritisch mogen zijn. 'Ja natuurlijk, op een goede manier kritisch zijn is alleen maar goed. Ze betalen veel geld voor een kaartje en willen daarvoor beloond worden dus daar is niks mis mee. Uiteindelijk is ons doel wel om kampioen te worden. Dat moeten we gezamenlijk bereiken . We krijgen het ook weer terug als het goed gaat. Een paar weken geleden werd er nog gedacht wat een klote seizoen en kijk nu eens we doen gewoon weer mee. Er zit weer een beetje schwung in en we vechten voor elkaar, we zijn meer een team.'

'Dat het zo is gegaan met Daley is ontzettend jammer'

Niet alleen de buitenwacht had in de laatste maanden kritiek op de aanpak van Schreuder, ook intern botste het met de trainer. Voornamelijk met Blind, die eind december verkaste naar Bayern München. Pasveer weet zeker dat de verdediger langer was gebleven als Schreuder eerder was ontslagen. 'Honderd procent, ik ben heel goed met Daley en ik weet ook hoe hij denkt. Hij is kind van de club en dat het zo is gegaan is gewoon ontzettend jammer. Dat verdiende hij niet, iedereen heeft zijn zwakke en sterke punten. Als trainer zijnde moet je de sterkte punten van een speler eruit kunnen halen, Erik ten Hag was daar heel erg goed in en zorgde dat Daley in zijn kracht ging spelen net zoals hij met Dušan Tadic en andere spelers deed. Jammer dat Daley zo aan de kant is geschoven.'

Denk jij dat Ajax zondag wint van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.