Pak slaag voor Ajax Vrouwen in eerste Klassieker

door Gino Haverkamp 5

Bron Ajax

Bron Ajax

De eerste Klassieker voor vrouwen is teleurstellend geëindigd voor Ajax. De ploeg van Danny Schenkel kwam op bezoek in Rotterdam van een koude kermis thuis. Er werd namelijk met 4-1 verloren.

De vrouwen van Feyenoord begonnen scherp aan de wedstrijd. Na elf minuten kwamen de Rotterdammers al op voorsprong en in de 36e minuut stond het al 2-0. Kort daarna zorgde Nadine Noordam wel voor de aansluitingstreffer, waardoor men met perspectief de kleedkamers indook.

Dat perspectief viel echter al snel in duigen. Stefanie van der Gragt pakte na ruim tien minuten in de tweede helft rood, waardoor Ajax met tien vrouwen kwam te staan. Dat bleek de genadeklap, want in de slotfase scoorde Feyenoord nog twee keer. Uiteindelijk verloor Ajax met 4-1 in Rotterdam.

Het was de eerste Klassieker in het vrouwenvoetbal. Feyenoord debuteert dit jaar namelijk in de Eredivisie voor vrouwen. Precies honderd jaar na de eerste Klassieker voor mannen, debuteerden de vrouwen in het prestigieuze duel, met een valse start voor Ajax.