Oranje O17 verliest en vreest uitschakeling

door Finn Dekker 162

Oranje O17 heeft ook de tweede poulewedstrijd verloren. Na de nederlaag tegen Japan bleek ook Senegal een maatje te groot. Nederland kwam met vijf Ajacieden in de basis wel op voorsprong, maar gaf deze in de tweede helft uit handen. Door de verliespartijen is de kans op uitschakeling heel groot. Oranje wacht alleen nog dit weekend het duel met Amerika.

In de eerste helft kwam men al gauw op voorsprong. Spits Naoufal Bannis stond na een hoekschop op de goede plek en schoot zijn ploeg op voorsprong. Niet veel later leek Senegal alweer op gelijke hoogte te komen, maar de kopbal van de Afrikanen werd afgekeurd wegens een overtreding voorafgaand aan de goal. Met een 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Na nog geen minuut in de tweede helft kwam Senegal vervolgens wel op gelijke hoogte. Van grote afstand scoorde Pape Sarr, mede omdat de bal onderweg werd getoucheerd door Ian Maatsen. Kansen waren er daarna voor beide ploegen, Nederland raakte zelfs de paal. Maar Senegal ging er door een late, benutte penalty door Sarr en een counter van Aliou Balde met de winst vandoor.