Oranje O17 begint WK O17 met ruime nederlaag

door Bart Veenstra 21

Oranje O17 begint WK O17 met ruime nederlaag

door Bart Veenstra 21

Laatst geüpdatet

Oranje O17 gold voor de start van het WK O17 als een van de favorieten, maar de Nederlandse talenten zijn het mondiale toernooi begonnen met een ruime nederlaag. Het elftal van KNVB-coach Peter van der Veen ging in de eerste groepswedstrijd met liefst 3-0 onderuit tegen Japan.

Het Nederlands elftal onder 17 jaar kwam er tegen de Japanners nauwelijks aan te pas. Yamato Wakatsuki was de grote man bij de Aziaten. Hij wist na 36 minuten de score te openen en na 69 minuten was het opnieuw raak. Uit een strafschop, die Japan kreeg toegewezen na een handsbal van Ajax-jeugdspeler Devyne Rensch, wist Jun Nishikawa zelfs de 3-0 te maken.

Van der Veen geeft tegenover de NOS toe dat zijn elftal in het duel met Japan geen vuist kon maken. 'Je maakt je wel zorgen. Als je zoveel spelers ziet die niet thuis geven. We hebben zoveel fouten gemaakt in de passing, er was weinig beweging. Ze leken wel lamgeslagen, ik weet niet wat het was', aldus Van der Veen, die woensdagavond met Oranje O17 aantreedt tegen Senegal. De Afrikanen wonnen hun eerste wedstrijd met 4-1 van de Verenigde Staten.

Opstelling Oranje O17:

Raatsie; Hoever, Bogarde, Rensch, Salah-Eddine; Maatsen, Taabouni, Taylor (Regeer, 72); Hansen (Braaf, 59), Bannis (Daniels 59), Ünüvar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties