Oranje Leeuwinnen winnen maar overtuigen niet

door Jesse ter Haar 3

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond een matige uitwedstrijd in de EK-kwalificatiereeks toch winnend afgesloten. Nederland kwam op voorsprong tegen Slovenië, maar de thuisploeg knokte zich terug tot een gelijkspel. Uiteindelijk speelde Oranje zich er toch voorbij: 2-4. Namens Ajax startte Desiree van Lunteren, terwijl Victoria Pelova en Ellen Jansen op de bank begonnen.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman kende een hoop afwezigen, maar kon toch met een betere ploeg voor de dag komen dan haar opponent. Ondanks dat was het Slovenië dat na een minuut of tien spelen op voorsprong wist te komen. De Oranje Leeuwinnen hadden het moeilijk. Eenmaal kwamen ze er goed doorheen voor rust en meteen was het 1-1. Vivianne Miedema werkte binnen.

Na rust was het Lineth Beerensteyn die op het scorebord kwam te staan. Merel van Dongen gaf de bal voor, waarna de aanvalster kon scoren. Waar Oranje de wedstrijd hierna tot een goed einde te brengen, viel even later de 2-2 uit een counter. Ajacied Pelova kwam er vervolgens in, maar zij maakte het verschil niet. Sherida Spitse deed dat wel. Tien minuten voor tijd schoot ze een vrije trap binnen, waarna ze dat even later herhaalde en daarmee de eindstand bepaalde.