Domenech: 'Overmars na dit seizoen weg bij Ajax'

door BartVeenstra 56

Domenech: 'Overmars na dit seizoen weg bij Ajax'

door BartVeenstra 56

Laatst geüpdatet

De Spaanse journalist Oriol Domenech weet het zeker: Marc Overmars (47) vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Dat liet de verslaggever, die in Spanje bekend staat om zijn opvallende scoops, weten in het programma ONZE op de regionale televisiezender Esport3. Naar verluidt zou Overmars toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

De directeur voetbalzaken werd in de afgelopen jaren al veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het geplaagde Arsenal, terwijl ook Manchester United laatst genoemd werd in de Engelse media. Het nieuws van Domenech is ook reden voor media in Spanje om te speculeren. In januari staan er presidentsverkiezingen op de agenda bij FC Barcelona en om die reden is het niet uit te sluiten dat één van de acht potentiële kandidaten met Overmars op de proppen komt.

Overmars is sinds 2012 directeur bij Ajax. Bij de Amsterdamse club heeft hij nog een contract tot de aandeelhoudersvergadering van 2024. Laatst sprak hij tegenover De Telegraaf nog over zijn toekomst. 'Bij mijn aanstelling dacht ik dat ik drie of vier jaar zou blijven, maar ik zit er nu al acht seizoenen', aldus Overmars. Wel gaf hij toe dat hij deze functie waarschijnlijk niet nog tot zijn zestigste zal bekleden. 'Daarvoor vreet deze functie te veel energie. Heel Nederland kijkt mee en heeft een mening. Daar staat overigens ook heel veel tegenover. We zijn samen trots dat Ajax er weer staat in Europa.”

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties