Antony met assist letterlijk goud waard voor Brazilië in finale op Olympische Spelen

door Bart Veenstra 236

Bron AS

Antony met assist letterlijk goud waard voor Brazilië in finale op Olympische Spelen

door Bart Veenstra 236

Bron AS

Laatst geüpdatet

Antony heeft met Brazilië O23 het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen gewonnen. De aanvaller van Ajax keert binnenkort terug in Amsterdam met een gouden medaille. In de finale was Antony belangrijk met de assist op de winnende treffer van Malcom.

De Brazilianen kregen na ruim een halfuur spelen al een grote kans om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Matheus Cunha kreeg Richarlison de kans vanaf de penaltystip, maar de Everton-aanvaller miste vanaf elf meter. Vlak voor rust kwam Brazilië via Cunha alsnog op voorsprong.

Een kwartier na rust wist Real Sociedad-aanvaller Mikel Oyarzabal Spanje op gelijke hoogte te brengen. En dat terwijl Richarlison vlak daarvoor een grote kans op de 2-0 had gemist. In de slotfase van de reguliere speeltijd kregen zowel Oscar Gil als Bryan Gil namens Spanje de kans om het duel al te beslissen, maar beide Spanjaarden raakten de lat.

Een verlenging moest de beslissing gaan brengen in deze finale op de Olympische Spelen en die kwam er ook. Na een schitterende pass van Antony ging invaller Malcom alleen op het doel af. De Braziliaan faalde niet en schoot zo Brazilië en Antony naar goud. Wanneer Antony zich weer in Amsteram meldt, is nog niet bekend.

Opstelling Brazilië:

Santos; Dani Alves, Nino, Diego Carlos, Arana; Bruno Guimaraes, Douglas Luiz; Antony (Menino 112'), Cunha (Malcom 91'), Richarlison (Paulinho 114'), Claudinho (Reinier 106').

Opstelling Spanje:

Simon; O. Gil (Vallejo 91'), Garcia, Torres, Cucurella (Miranda 91'); Zubimendi (Moncayola 112'), Pedri, Merino (Soler 46'); Asensio (B. Gil 46'), Oyarzabal (Mir 104'), Olmo.

Doelpunten:

1-0 Matheus Cunha (45')
1-1 Mikel Oyarzabal (61')
2-1 Malcom (109')

Bijzonderheden:

- Het vragen om, delen van en verwijzen naar illegale streams is verboden op AS, het levert een ban op van drie dagen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties