Ajax Vrouwen zetten in eigen huis PSV opzij

door Jesse ter Haar 6

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond afgerekend met PSV door met 2-0 te winnen. Met de Eindhovenaren trof de ploeg van Benno Nihom de koploper van de competitie, terwijl het zelf de derde plek bezet.

Om in de titelstrijd gemengd te blijven, móést er dus gewonnen worden van PSV. Bij een overwinning immers, zou de achterstand inkrimpen tot vier punten. Tijdens de openingsfase leken de Amsterdammers het nog even lastig te hebben, maar het initiatief werd algauw in handen genomen.

Ongeveer halverwege de eerste helft kwam Ajax dan ook op voorsprong. Ajacied Linda Bakker was de aangever vanaf rechts, waarna de bal aankwam bij Ellen Jansen. Zij schoot op de doel en omdat Eshly Bakker de bal onderweg nog toucheerde, bleek de doelvrouw van PSV kansloos. Voor rust raakte de opponent nog wel de paal, maar de ruststand bleef onveranderd 1-0.

Na rust was PSV wederom snel gevaarlijk, al volgde het gevaar van Ajax ook alweer snel. Binnen zeven minuten spelen in de tweede helft werd door beide ploegen de lat geraakt. Met een marge van één kon de wedstrijd op dat moment nog alle kanten op, maar in de 64ste minuut maakte Jansen daar een eind aan. Zij was degene die een voorzet van Vanity Lewerissa afmaakte en de 2-0 eindstand op het bord zette.