Ajax Vrouwen winnen van Excelsior

door Thijs Zwagerman 2

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag een solide overwinning geboekt op Excelsior. Na een bliksemstart won de ploeg van trainer Danny Schenkel uiteindelijk met 0-2 door doelpunten van Marjolijn van den Bighelaar en Vanity Lewerissa.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd doordat Van den Bighelaar de Amsterdammers al in de tweede minuut op voorsprong bracht. De aanvaller schoot overtuigend raak en bezorgde Ajax daarmee een droomstart. Ondanks goede kansen voor Lucie Vonková en Lina Salmi, slaagde Ajax er kort hierna nog niet in om de marge te verdubbelen.

Een minuut na de rust lukte dit wel. Lewerissa schoot toen op haar beurt de 0-2 tegen de touwen. Enkele minuten later was diezelfde Lewerissa ook dichtbij de 0-3, maar deze inzet werd gered door de Excelsior-goalie. Vervolgens drong Ajax niet echt meer aan, terwijl ook Excelsior niet tot kansen kwamen. 0-2 werd dan ook de eindstand, waardoor Ajax tweede blijft op de ranglijst. De Amsterdammers hebben zes punten minder dan koploper PSV.