Ajax Vrouwen winnen uitwedstrijd van PEC Zwolle

door Jesse ter Haar 1

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond revanche genomen voor het puntenverlies tegen sc Heerenveen in de competitie. De Amsterdammers gingen ditmaal op bezoek bij PEC Zwolle en dat verliep stukken beter. Met 2-4 werd er gewonnen.

De eerste helft begon goed voor Ajax, maar het werd niet omgezet in een voorsprong. De thuisploeg kwam daardoor nog op een 1-0 voorsprong, maar dat was niet voor lang. Binnen een kwartier na de achterstand was het eerst Marjolijn van den Bighelaar die voor de gelijkmaker zorgde en Ellen Jansen die daarna de 1-2 op het scorebord zette.

Voor rust vielen er vervolgens nóg twee goals. Eerst kwam PEC Zwolle weer op een gelijke stand, maar daarna scoorde Ajacied Iina Salmi de 2-3. Na rust werd er wederom snel gescoord. Vanity Lewerissa scoorde de 2-4 na een zwak optreden van de doelman van de opponent. Hierna gebeurde er niets noemenswaardigs meer voor de doelen en dus bleef het bij 2-4.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 8,90 keer je inzet terug!