Ajax Vrouwen verslaan Twente in topper

door Jesse ter Haar 8

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond in de topper van de Eredivisie vrouwen met 3-2 weten te winnen van FC Twente. De bezoekers kwamen nog tweemaal terug tot gelijke hoogte, maar de derde treffer gooide de wedstrijd in het slot.

Vanaf het begin af aan domineerden de Ajacieden de wedstrijd en na ruim twintig minuten spelen was het dan ook al raak. Merel van Dongen werkte de bal met een volley achter de doelvrouw van de ploeg uit Enschede. Verder dan dat zou het voor rust niet komen.

Na rust begon Ajax opnieuw sterk, maar wonder boven wonder bleef de marge van twee uit. Na ruim een uur spelen liet FC Twente voor het eerst iets van zich horen en toen kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. In de 73ste minuut volgde dan ook de 1-1. Heel lang duurde de teleurstelling echter niet, want vier minuten later zorgde Inessa Kaagman voor de 1-1. Toen het Desiree van Lunteren vervolgens ook nog lukte de 3-2 te produceren, ontplofte De Toekomst.