Ajax Vrouwen kunnen na zege titel al ruiken

door Bart Veenstra 0

De Ajax Vrouwen kunnen het kampioenschap na de 3-0 zege op SC Heerenveen al ruiken. Op Sportpark De Toekomst kwamen de vrouwen van Ajax opnieuw pas in de tweede helft echt op gang.

Voor rust creëerde het vrouwenelftal van Ajax niet veel kansen en de 0-0 stand bij rust was dan ook logisch. Dat de ploeg van trainer Benno Nihom over een lange adem beschikt, bewees het in de tweede helft eens te meer. Na ruim een uur spelen zorgde Kelly Zeeman voor de openingstreffer.

Daarna leken de Ajax Vrouwen bevrijd en toen Desiree van Lunteren voor de 2-0 kon zorgen was de wedstrijd beslist. Marjolijn van den Bighelaar maakte vervolgens het feestje compleet door ook nog de 3-0 op het scorebord te zetten. Met nog twee duels te gaan heeft Ajax een voorsprong van twee punten op concurrent FC Twente. Juist de Tukkers zijn aankomende maandagavond de tegenstander van de Ajax Vrouwen. Wanneer Ajax in Enschede wint, is het voor de tweede keer op rij kampioen.