Ajax Vrouwen hervatten competitie overtuigend

door Jesse ter Haar 0

De Ajax Vrouwen hebben de competitie vrijdagavond op zeer overtuigende wijze hervat. Maar liefst zeven weken vond er geen competitievoetbal plaats voor de Amsterdammers, maar vrijdag kende de ploeg weinig moeite met Achilles'29: 0-4.

Het begin van de wedstrijd was meteen voor Ajax. Al na vijf minuten lag de bal er namelijk in via Eshly Bakker. Zij schoot direct vanuit een vrije trap op doel en faalde niet. Het meeste gevaar bleef voor rust van de ploeg van Benno Nihom komen, maar gescoord werd er niet meer. Ellen Jansen was er met een dubbele poging nog het dichtstbij, maar scoren deed ze niet.

Ook na rust was het initiatief voor de Ajax Vrouwen. Vaak was de bal in Amsterdams bezit, maar tot grote kansen kwam het tot minuut 68 niet. Toen wist Linda Bakker een kans om te zetten in een doelpunt en daarmee werd iets losgemaakt in de ploeg. Vier minuten later namelijk, scoorde Marjolijn van den Bighelaar de 0-3. Het was daarmee nog niet gedaan, want omstreeks de tachtigste minuut verzorgde Eshly Bakker het slotakkoord.