Ajax Vrouwen doen goede zaken in Eredivisie Cup

door Jesse ter Haar 0

De Ajax Vrouwen hebben vrijdag goede zaken gedaan in de Eredivisie Cup. Vorige week gingen de Amsterdammers al op bezoek in Heerenveen, waar zij met 0-2 wonnen van de sc Heerenveen. Vrijdagavond werd er met 1-1 gelijkgespeeld en zo werd de eerste tegenstander in het toernooi geëlimineerd.

Danny Schenkel, trainer van de Ajax Vrouwen, wijzigde zijn elftal op maar liefst zeven plekken. Lucie Vonkova, spits van dienst, bleef wel staan en scoorde dan ook. Binnen vijftien minuten spelen zorgde zij voor de openingstreffer. Ajax bleef de betere, maar wist ondanks enkele kansen het net niet meer te vinden voor rust. De uitploeg raakte de lat nog voor de thee, waardoor het bij 1-0 bleef.

Na rust waren de mogelijkheden opnieuw voor Ajax, maar dat wist de ploeg niet om te zetten in een vergroting van de marge. Waar de Ajax Vrouwen de kansen misten, ging Heerenveen er aan de andere kant beter mee om. Lucie Akkerman veroorzaakte een penalty, waarna Tiny Hoekstra de gelijkmaker voor haar rekening nam. De uitploeg ging hierna op jacht naar meer, maar dat kwam er niet.