Ajax opent VO-school op De Toekomst

door Jesse ter Haar 3

Ajax opent VO-school op De Toekomst

door Jesse ter Haar 3

Laatst geüpdatet

Ajax heeft woensdag, in samenwerking met Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (SOVOP) en de gemeente Ouder-Amstel, een VO-school geopend op sportpark De Toekomst. Het komt voort uit een samenwerking met het Calandlyceum, welke al jaren loopt.

'In De Toekomst krijgt een selectie jeugdspelers onderwijs van een vast team van docenten en andere begeleiders, met als doel hun onderwijs naadloos te laten aansluiten op hun trainingsschema', zo valt te lezen op Ajax.nl. Het Calandlyceum voorziet al langere tijd topsporters van onderwijs en wordt mede daarom als geschikte partij gezien.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is verheugd over de samenwerking en kijkt uit naar de ontwikkeling van de jeugd. 'Bij Ajax willen wij complete voetballers opleiden en school speelt daarbij een grote rol. De spelers moeten meer kunnen trainen. Zo kunnen alle jeugdspelers, op alle schoolniveaus, onderwijs krijgen op ons eigen trainingscomplex, waardoor ze meer tijd hebben voor trainingen. Wij zijn heel blij dat we met deze officiële vestiging van het Calandlyceum, de volgende stap in onze ambities kunnen zetten.'

Ook Ewald Weiss, bestuurder van SOVOP, schijnt zijn licht op de samenwerking. 'Gezien de jarenlange ervaring van het Calandlyceum als de enige Topsport-talentschool in Amsterdam is het niet verrassend dat juist deze school een volgende stap zet in de samenwerking met een topclub als Ajax. De vestiging op sportcomplex de Toekomst is een unieke manier om het talent binnen Ajax verder te ontwikkelen', aldus Weiss.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties