Ödegaard-update: Nog niets beslist

door BvdPloeg 28

Ödegaard-update: Nog niets beslist

door BvdPloeg 28

Laatst geüpdatet

De toekomst van toptalent Martin Ödegaard is nog steeds niet zeker. De inmiddels 16-jarige middenvelder van het Noorse Strømsgodset IF staat in de belangstelling van heel Europa, maar een keuze is er nog niet gemaakt.

FC Barcelona, Bayern München, Real Madrid, Ajax, Borussia Dortmund en ook Celtic, ze werden allemaal al gelinkt aan Ödegaard. De Noor ging bij verschillende clubs ook al langs, hij zou in het geheim hebben getraind in München en ook Barcelona werd al bezocht. De media in de verschillende landen raken er niet over uitgepraat. Volgens hen heeft Ödegaard al bij zes clubs getekend.

Feit is dat de Scandinaviër nuchtere ouders heeft en ondanks dat werkelijk iedereen zich ermee bemoeid en een mening heeft, lijken de ouders ook doorslaggevend te worden in de uiteindelijke keuze. Het was voor Frank de Boer reden om te blijven hopen op zijn komst, ondanks dat de grootste namen bedelen om Ödegaards komst.

Momenteel zal ook Ödegaard Kerst vieren om daarna zijn tour door Europa te vervolgen. Ajax staat ook op de planning, al is het altijd de vraag of zoiets daadwerkelijk uit de verf komt. Nu zijn ook zulke tours niet heel vreemd, Christian Eriksen deed het ook én koos uiteindelijk voor Ajax. Ondanks het dagelijkse nieuws uit Spanje, Engeland en Nederland lijkt iedereen nog in de race.

Dan tot slot nog wel persoon nummer honderd-zoveel die wordt gevraagd naar zijn mening. Dit keer Kamer Qaka, ooit een toptalent die Ajax afwees, nu een voetballer in Noorwegen. 'Mijn advies aan hem zou zijn om hard te blijven trainen, goed naar zijn ouders te luisteren en de juiste club te kiezen. Iedereen wil naar Real Madrid, maar als ik in zijn schoenen stond, was ik naar Ajax gegaan. Hij past daar perfect', aldus Qaka tegenover VT.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties