Isco wederom op de bank: 'Is niet persoonlijk'

BVeenstra, 14-01-2019 om 14:40, 7806 views, Voetbal International |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Middenvelder Isco mocht zondagavond opnieuw niet in de basis beginnen bij Real Madrid. De Spaanse club miste liefst vijf spelers, maar trainer Santiago Solari koos desondanks voor andere spelers. Sterker nog, van een invalbeurt kwam het ook niet tijdens het duel met Real Betis (1-2).

Bij Real Madrid, tegenstander van Ajax in de Champions League, staan Gareth Bale, Lucas Vazquez, Toni Kroos, Marco Asensio en Marco Llorente aan de kant met blessures. Daarnaast viel spits Karim Benzema ook nog eens uit met een gebroken pink. De Franse spits werd vervangen door Cristo González, terwijl Dani Ceballos en Brahim Díaz de andere invallers waren.

Voor Isco was het alweer de derde keer dat hij helemaal geen minuten kreeg van Solari en dat zorgde uiteraard voor veel vraagtekens bij de critici. 'We speelden een belangrijke wedstrijd en al onze spelers zijn belangrijk', citeert Voetbal International Solari. 'Ik moet bepaalde keuzes maken over wie er wel en wie er niet spelen. Dit is in ieder geval absoluut niet persoonlijk. Iedereen in mijn selectie kan spelen, het is aan mij om voor het beste team te kiezen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
milan-jantje
Komt ie lekker bij ons voetballen beloof je standaard elke wedstrijd basis.
0 0
PetrusKeizer
als je als trainer gaat benadrukken dat er niets persoonlijks speelt plaats je jezelf hoe dan ook in de verdachtenbank.
0 0
AdK
Kopen die kerel!
0 0
Radie125
Wordt gespaard voor de CL
0 -1
Ozymandias
Gezien het feit dat het contract van Eriksen in 2020 afloopt moet Tottenham hem komende zomer (waarschijnlijk) verkopen. Real Madrid moet Isco in ruil aanbieden aangezien dat voor beide clubs een geweldige deal zou zijn. Real Madrid krijgt de creatieve spil op het middenveld wat ze zo hard nodig hebben aangezien Modric (waarschijnlijk) vertrekt. Eriksen zou als linkshalf een geweldig middenveld vormen met Kroos op rechtshalf en Casemiro op '6'. Tottenham krijgt zo met Isco misschien wel de ideale vervanger van Eriksen in huis zonder dat ze dan veel geld hoeven uit te geven (wat ze niet kunnen aangezien ze hun stadion moeten afbetalen).
0 -5
OntlastendeMiddenvelder
Ik hoop dat ze gewoon de volle mep voor Eriksen betalen en dat geen spelersruil de transfersom drukt, want een percentage van de som zal, neem ik aan, wegvloeien naar Ajax. Kan haast niet anders of er is bij de overgang naar Tottenham een doorverkooppercentage bedongen.
4 0
EuforischeRealist
Dat zou een ruil zijn die ik totaal niet zou begrijpen!

Eriksen zou best bij Real passen, dat gedeelte klopt wel. Maar zoals dit seizoen ook al blijkt zit het probleem bij Real voorin; Bale is in Madrid maar zelden de speler die hij was bij Tottenham, die past met zijn kwaliteiten veel beter in de Engelse competitie. Vazquez is in alles net niet (niet supersnel, niet super technisch en maakt ook geen 15 goals per seizoen), leuke speler maar absoluut niet voor de top en Benzema is duidelijk over zijn top heen en mist Ronaldo die veel aandacht van verdedigers wegnam. Geen idee wat ze met Asensio hebben gedaan (ik weet dat hij nu geblesseerd is) maar die is ook geen schim van vorige seizoenen en die Braziliaan dat moet ik allemaal nog maar zien.

Real heeft behoefte een versterking voorin veel meer dan op het middenveld. Ik denk dat wanneer ze dat beter invullen een middenveld met Casimiro, Kroos en Isco prima kan werken. Isco heeft sowieso niks in Engeland te zoeken, daar mist hij de fysiek en het loopvermogen voor. Bovendien kan hij in de Engelse competitie niet zomaar het ritme bepalen want de tegenstanders zullen hem dan overlopen.
0 -1
Ozymandias
Het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten. Wanneer Modric vertrekt hebben ze zeker een nieuwe middenvelder nodig maar daarnaast moet ook de aanval worden versterkt. Door Isco met Eriksen te ruilen kan Real hun gehele transferbudget in de aanval investeren.

"Isco heeft sowieso niks in Engeland te zoeken, daar mist hij de fysiek en het loopvermogen voor."

Dat is een hopeloos ouderwest beeld van het Engelse voetbal. Veel kleine en fysiek zwakke spelers (B. Silva, D. Silva, Hazard, Salah, Mané, etc.) blinken tegenwoordig juist uit in de Premier League. Isco heeft niet een veel minder loopvermogen dan de meeste van die spelers.
0 -4
PetrusKeizer
denk eens aan Zola bij Chelsea, in n grijs verleden. Of Kevin Keegan, "the Mighty Mouse". Kleine, ongrijpbare spelers.
0 0
EuforischeRealist
Real heeft met Dani Ceballos al een middenvelder die ze (op termijn) als vervangers van Modric zien. Bovendien hebben ze ook Mateo Kovačić nog die daar prima uit de voeten en nu verhuurd is aan Chelsea om minuten te maken.

Het hoeft het dus niet uit te sluiten, maar ik verwacht dat ze zich eerst op de aanvallers richten.

"Dat is een hopeloos ouderwest beeld van het Engelse voetbal."
Dat is het niet, want qua middenvelders zijn het nog altijd de grotere, fysiek sterkere spelers die daar de boventoon voeren. Hazard, Salah, Mané en B. Silva zijn gewoon aanvallers waarvan zeker de eerste 3 veel meer snelheid hebben. B. Silva speelde bij afwezigheid van De Bruyne bij City op het middenveld en viel juist op door zijn enorme loopvermogen. De enige met wie hij dus valt te vergelijken is D. Silva en die kwaliteiten dicht ik hem niet toe. Bovendien zou een D. Silva ook niet passen bij Tottenham dat veel uit de omschakeling speelt.
0 0
JesseMKB33
Speciaal voor jou de lengtes van de 3 meest spelende middenvelder van de top 4 in Engeland.

Liverpool:
Henderson: 182
Milner: 175
Wijnaldum: 175

City:
Fernandinho: 179
David Silva: 170
Gundogan: 180

Tottenham:
Eriksen: 175
Alli: 188
Winks: 178

Chelsea:
Kante: 168
Kovacic: 178
Jorginho: 180

Past Isco prima tussen. Van de 12 spelers is Alli de enige echt lange speler, echter is hij niet eens een speler die het van zijn lengte/fysiek moet hebben. Alli wint dit seizoen in de Premier League minder dan de helft van zijn kopduels.
0 -1
EuforischeRealist
Ik wil het je best uitleggen hoor, lengte en grote/fysiek zijn niet per definitie dezelfde dingen.

Als jij Isco met deze spelers wil vergelijken dan moet je niet alleen de lengte neer zetten maar ook kijken naar wat voor type spelers het zijn. Liverpool speelt net als Tottenham een heel ander type voetbal. Je kunt Isco toch onmogelijk vergelijken met Henderson, Milner of Winks?

Als je hem al moet vergelijken dan is dat met Wijnaldum, D. Silva en Eriksen (bij Chelsea zijn het allemaal meer werkers). Wijnaldum is fysiek veel sterker en dan bedoel ik dus de combinatie van kracht en loopvermogen. D. Silva en Eriksen zijn technisch/tactisch veel beter, ook logisch anders zou Real niet hoeven ruilen zoals Ozymandias in eerste instantie aangaf.
0 0
JesseMKB33
Benzema heeft nu al meer goals gemaakt dan heel vorig seizoen. Dit is weer zo'n typische overschatting van de Premier League. "Isco heeft niks in Engeland te zoeken." Kom op zeg. Leef je nog 60 jaar terug in de tijd?
1 -1
EuforischeRealist
Vorige seizoen 11 en nu 6 kluns!

Bovendien loopt de gemiddelde PL-speler 1 tot 1,5 km meer per wedstrijd.
0 -1
JesseMKB33
Geen idee waar jij dit vandaan haalt, maar Benzema staat in de competitie nu op 7. Vorig had hij er in de hele competitie 5. Ga jij kijken naar alle competities staat hij nu halverwege op 12, precies hetzelfde aantal als heel vorig seizoen. Kluns.
0 -1
EuforischeRealist
Ow dus eerst had hij er meer en nu precies hetzelfde?

Flink aantal hoor voor een centrumspits van Real Madrid, dan ben je echt een topper.

Drie jaar geleden maakte hij er 24 in de competitie, dat was z'n toptijd en daar refereerde ik aan. Of het er nu 6,7 en 11 of 12 zijn maakt geen zak uit het is voor een Real spits gewoon te weinig.
0 0
JesseMKB33
Is lezen zo lastig voor je? Bovendien begon de discussie met het feit dat jij zei dat Benzema Ronaldo zou missen, wat dus blijkbaar volledige onzin is.
0 -1
EuforischeRealist
Ik heb minder moeite met lezen dan jij met begrijpen kennelijk.

De discussie begon met het feit dat ik stelde dat Real meer de behoefte heeft aan een nieuwe aanval dan aan een vernieuwd middenveld. Dat jij vervolgens een deel daar uit ligt en dus de context mist is jouw probleem.
0 0
JesseMKB33
"Benzema is over de top heen en mist Ronaldo." Hij mist Ronaldo sowieso niet. Hij is inderdaad over zijn top heen, maar hij was vorig seizoen juist minder dan dit seizoen. Vorig jaar won Real de champions league. Met andere woorden: Het feit dat Benzema over zijn top heen is, is niet de reden van de slechte prestaties van Real Madrid dit seizoen.
0 -1
EuforischeRealist
Heel jammer dit, ik stelde letterlijk in mijn laatste bericht dat ik het heb over de hele aanval. Daarnaast gebruik ik het woord EN en niet OF, ik vind dus dat Benzema over z'n top is EN Ronaldo mist. Lees dit maar eens misschien begint het dan te dagen;
https://www.vi.nl/nieuws/de-cijfers-waarmee-ronaldo-uitgroeide-tot-een-real-madrid-legende

Ik roep ook nergens dat het feit dat Benzema over z'n top is de reden is dat Real slecht presteert, weer een gedeelte wat je slecht begrijpt kennelijk. Ik stel dat de totale aanval niet goed presteert en geef aan dat ze daar kwaliteit missen.

Jij pakt er wederom 1 deel uit en daar ben ik wel klaar mee. Als je zo een discussie wil voeren en winnen prima, maar daar stop ik mee.
0 0
JesseMKB33
Jij denkt dat Isco ook maar enigzins interesse heeft om voor zo'n nietszeggende club als de Spurs te gaan spelen.
1 -4
PetrusKeizer
Spurs een nietzeggende club, hahaha je lult maar wat. Een van engeland's beste spelers aller tijden, Glenn Hoddle, was een grote meneer bij het 'nietszeggende' Spurs. Leeds United en Nottingham Forrest, hoor je niets meer over, maar zijn in Engeland nog steeds club met een naam. FC Twente speelt nu in de Leuterdivisie, ook een nietszeggende club?
0 0
JesseMKB33
Nietszeggende club is natuurlijk overdreven, je moet ook niet alles serieus nemen. Maar onder de top 6 van Engeland zijn de Spurs toch echt met afstand de minste qua naam. Laatste grote prijs 28 jaar geleden. Laatste kampioenschap 58 jaar geleden. Hebben in hun hele historie welgeteld 4 keer meegedaan aan de Champions League. Ze hebben 1(!) keer meegedaan aan de Europacup 1.
0 -1
AFCAsphere
Ik zou deze opmerking ook nietszeggend kunnen noemen, maar zo kleinerend wil ik dan ook weer niet spreken. De Spurs zijn de laatste jaren in de top 4 van de PL geëindigd. Laatste keer dat ze kampioen werden is even geleden, FA Cup ook, maar dit is echt geen 'nietszeggende' club. Hebben ook meerdere Europese bekers gewonnen. Zijn onderdeel van de meest beladen derby van Engeland, the North London Derby.

Als ze zo doorgaan dan kunnen ze de aansluiting vinden met City en Liverpool. Wel moet gezegd worden dat Man United op de weg terug is en Arsenal opnieuw bouwt met hun nieuwe trainer. Het zit allemaal vrij dicht bij elkaar, dus dan kun je de Spurs niet zo'n label geven.
1 0
Ozymandias
Tottenham hoort al een paar jaar bij de top drie van de Premier League. Binnenkort opent hun nieuwe stadion waarmee de begroting omhoog zal schieten. Qua transfers kunnen ze de komende jaren minder uitgeven omdat ze hun stadion moeten afbetalen maar hun salarishuis kan flink omhoog gaan vanwege de flink verhoogte structurele inkomsten. Tottenham is tegenwoordig gewoon één van de zes Engelse topclubs en dat zullen ze ook blijven.
1 0
EuforischeRealist
De aversie tegen de Spurs van veel mensen hier heeft volgens mij vooral te maken met de vele transfers van Ajax die kant uit de laatste jaren (correct me if i am wrong). Voor mij persoonlijk maakt het niks/weinig uit naar welke club ze vertrekken als ze Ajax verlaten, ik vind het dan juist wel iets hebben om Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en Sanchez daar het samen goed te zien doen. Ze zijn de laatste seizoenen telkens vertegenwoordigd in de top 3 van de PL en dat lukt je niet zomaar.

Ook als je kijkt naar de historie dan is dit niet echt een nietszeggende club met 2 landstitels, 8x de FA cup, 4x de League cup, 7x de super cup en 3 Europese bekers.
2 0
JesseMKB33
Heeft niks met transfers van Ajax naar Spurs te maken. Was voor die 4 spelers destijds een mooie stap. Je hebt als topspeler gewoon niks bij de Spurs te zoeken. Hun laatste grote prijs is inmiddels 28 jaar geleden. Hun laatste landskampioenschap is is zelfs 58 jaar geleden. Ze hebben nog nooit een echte topspeler aangetrokken, spelers als Kane, Eriksen, Alli en Son hebben ze allemaal kunnen halen omdat het op dat moment zelf nog geen toppers waren. Ik denk ook niet dat ze ooit toptransfer gaan maken, de echte wereldklasse spelers kiezen gewoon niet voor de Spurs. Je denkt toch niet dat spelers als Dybala, Coutinho, Dembele, Griezmann, Salah, Sane of Sterling ook maar een moment zouden twijfelen om naar de Spurs te gaan als ze interesse tonen. Dat soort spelers gaan naar Chelsea, City, Juventus, Barcelona, United, PSG of Real Madrid. Met dat soort clubs kunnen ze gewoon niet concurreren.
0 -1
EuforischeRealist
Bale was de duurste speler ter wereld toen hij van Spurs naar Real Madrid ging dus je lult uit je nek.

Dat ze misschien (nog) geen toptransfer hebben gemaakt heeft te maken met hun salarishuis. Het is algemeen bekend dat zij achterliepen bij City, ManU, Liverpool en Arsenal maar met het nieuwe stadion en daarmee de hogere structurele inkomsten wordt dit gat kleiner en worden ze dus ook interessanter voor (top)spelers.
0 0
JesseMKB33
Lezen is echt niet je sterkste punt hè? Het was volgensmij vrij duidelijk dat het ging over ingaande transfers van de Spurs. Zoals je zelf al zegt: Bale vertrok bij de Spurs. Noem mij 1 speler die op het moment dat Spurs hem haalde, een wereldklasse speler was. Alleen salaris zal daar niet heel veel aan veranderen. Ze kunnen dan misschien meer salaris betalen dan nu, maar echt niet meer dan andere topclubs. Buiten dat heeft Spurs gewoon minder aantrekkingskracht dan eerder genoemde clubs.
0 -1
Ajaxxxisdebeste
Spurs is kleurloos net als dat tenue, wat is hun tenue eigelijk, kijk dat men daar al over moet nadenken geeft dit alles al aan.
0 -4
PetrusKeizer
aggos, dacht je echt dan 'men' daar over moet nadenken? Na anderhalve week 'nadenken' kom jij er nog niet op. Echte voetballiefhebbers hebben al die tenues van engelse clubs in t koppie, jongen. Ik (niet 'men') in elk geval wel. Spurs prachtig tenue, met t karakteristieke Spurs-embleem.
0 0
noppenkoning
Marc sla je slag, ultieme revanche over paar weken :D
1 0