Advocaat vergelijkt spel Ajax met Man City

SJvanveen, 23-12-2018 om 15:19, 15778 views, Persconferentie |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Advocaat was op de persconferentie na afloop van FC Utrecht - Ajax (1-3) zondagmiddag lyrisch over de Amsterdammers. In de Wedstrijd van het Jaar voor de Domstedelingen maakte de thuisploeg maar eventjes een kans en dat was te danken aan Ajax, zo was de ervaren oefenmeester van mening.

Ajax dicteerde de wedstrijd en dat zag Advocaat ook. De trainer vindt met name het systeem dat Ajax speelt heel lastig. 'Het is een heel vervelend systeem dat ze spelen, met buitenspelers die verdwijnen. Dat zie je ook bij Manchester City. We wisten het, maar toch blijft het onbevangen.' 

'We hebben het centraal dicht gezet', vervolgt Advocaat over het strijdplan van Utrecht, alvorens hij het systeem van Ajax vergelijkt met koploper PSV. 'Het systeem van PSV is wat overzichtelijker, al hebben zij ook spelers zoals Ajax die uit het niets kunnen scoren. Dat is heel bepalend.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AfcAjax30
Alle credits naar Ten Hag, keek laatst een mooi filmpje op youtube over zijn tacktiek. Zeker het kijken waard. Op het account Tifo Football, Total Football 2.0: Ajax & Erik ten Hag
4 -2
kaashaas
Erik =Pep= JOHAN♡
0 -2
X-RaY
Pep vernieuwde het voetbal in Engeland.
Ten Hag vernieuwde het voetbal in Nederland.

En waar kan je dan beter bij beginnen dan bij Ajax.

Hulde!
10 -3
mvdk
Ten Hag is een 'leerling' van Pep. Het is niet voor niets dat hij Ten Hag naar Bayern haalde.
4 -1
3*stars*3
Haalde Pep hem naar Bayern?
Denk gewoon dat het bestuur was van Bayern omdat Ten Hag nou niet zo’n geweldige CV had om opgemerkt te worden door Pep.
Maar het is duidelijk dat hij daar veel heeft geleerd.
0 -3
X-RaY
Pep vernieuwde het voetbal in Engeland.
Ten Hag vernieuwde het voetbal in Nederland.

En waar kan je dan beter bij beginnen dan bij Ajax.

Hulde!
3 -3
ETM
Ook daarom zijn Tadic en Ziyech sleutelspelers. Ook als ze minder goed aan de bal zijn dan normaal. Leuk dat zwerven, maar dan moet je wel echt slimme spelers hebben. Tadic bijv 'verdwijnt idd vaak. Dan is hij lang niet altijd aanspeelbaar, maar hij komt aan de bal op momenten die er toe doen.

Er is niet zozeer een suprieure speelwijze in deze, er is wel een speelwijze die het meest aansluit wat bij de 'uitvoerders' past.

Wat ik tegen Utrecht wel indrukwekkend vond was het geduld van Ajax, terwijl het ook Utrecht afjaagde. Ajax was volledig ingesteld op een ook afjagend Utrecht en lokte Utrecht vaak uit.
3 0
Web
Het systeem wat Ten Hag speelt is zo goed
Hij laat wekelijks zien dat twee controleurs met hoog staande backs perfect werkt
Ik was echt voor een 6, maar hij heeft mij overtuigd.
Daarom snap ik ook niet dat er nog steeds mensen kritiek op hebben?
Het voetbal in zo in ontwikkeling.
Het positie spel van dit Ajax is zo goed

Ook mooi dat Advocaat dat zegt.
16 -3
PeterVKV
Een verademing in vergelijking met het systeem met de punt naar achter en de breed staande buitenspelers die in stilstaand worden aangespeeld. Frank de Boer wilde buitenspelers die vanuit stilstand een actie konden maken. Drama dus. Ook Bosz zag het niet. Het kunstje van Younes duurde ook maar kort. Cruyff had dus niet altijd gelijk. Kan ook niet.
6 0
geDaante
Cruijff had dus niet gelijk? Barca heerste jarenlang met de punt naar achter. Onder Jonk en Keizer tikte de lichting met Van de Beek en Nouri iedereen compleet weg.

Frank de Boer mag je niet als voorbeeld gebruiken, verschrikkelijke coach.
Het gaat om de juiste uitvoering, de buitenspelen dienen met het gezicht naar voren en in de loop ingespeeld te worden. Dat is een kwestie van inspelen vanuit het middenveld ( dus niet de backs) en op het juiste moment. Naar binnen trekkende buitenspelers, en backs erover heen. Doet Ten Hag ook, maar dan met meer type middenvelders en iets meer teruggezakt. Voeg daarbij de twee controleurs, en het is duidelijk dat het een behoudendere variant is, waarbij meer angst voor de counter aanwezig is. Bosz, Keizer en Cruijff zijn meer van het meer scoren dan de tegenstander. Ten Hag meer van de nul willen houden.
0 0
Ajacied33
Het voetbal evalueert ook heel snel he
2 0
PeterVKV
evolueert
3 0
Ajacied33
Evolueert, je hebt gelijk
2 0
3*stars*3
Ik moet laatste tijd toch vaak aan uitspraak van vGaal denken.
Hij riep voor de wedstrijd tegen Bayern al dat dit Ajax hem doet denken aan 95 en Ajax speelde daarna een topwedstrijd in München.

Nee, zo ver ga ik niet om het te vergelijken met 95 maar imo is dit het beste Ajax sinds 97/98.
Al was dat team toch nog ietsjes volwassener.
Maar je merkt vooral in de thuisduels dat tegenstanders gewoon bang zijn.
Nu in de uitduels en rest van 18/19 winnen en het komt goed.

Sowieso het beste team van NL en een team dat durft te voetballen.
Toch een andere moeilijkheidsgraad dan laf counteren...
23 -2